Giren en contra d’Abascal la lona gegant on Vox atacava Sánchez pel ‘només sí és sí’

Modifiquen el missatge per denunciar "les polítiques feixistes, homòfobes, patriarcals i negacionistes" dels ultres

Un grup d’activistes autoanomenat Violetes ha modificat la lona gegant que Vox va instal·lar al centre de Madrid on s’atacava Pedro Sánchez per la Llei del només sí és sí. Asseguren que l’objectiu de l’acció és “resignificar” la pancarta per denunciar “les polítiques feixistes, homòfobes, patriarcals i negacionistes” del partit d’ultradreta.

La lona gegant que atacava Pedro Sánchez va aparèixer fa uns dies a la façana d’un edifici de Madrid, situat a la confluència del carrer Santa Engràcia i el passeig del General Martínez Campos. Al costat d’una noia a qui un encaputxat tapava la boca per evitar que cridés, s’hi llegia la frase “Sánchez ha posat centenars d’aquests monstres als carrers” (en referència a la Llei del només sí és sí).

Ara, un col·lectiu feminista autoanomenat Violetes ha modificat el missatge i l’ha girat en contra del líder de Vox. S’han enfilat a la façana, han substituït “Sánchez” per “(Santigo) Abascal” i les paraules “els carrers” per “les seves files”. D’aquesta manera, la frase que es llegeix a la lona gegant ara és: “Abascal ha posat centenars d’aquests monstres a les seves files”.

Segons explica La Marea, en un comunicat el col·lectiu assegura que ha volgut “resignificar” el missatge per denunciar “les polítiques feixistes, homòfobes, patriarcals i negacionistes” de la formació ultra. I a l’escrit, posen com a exemple Carlos Flores d’aquests “monstres” que van a les llistes electorals.

Flores, que va ser candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana, i que actualment és el número 1 de les llistes al Congrés per València, va ser condemnat el 2002. L’Audiència de València li va imposar un any de presó per “violència psíquica habitual” contra la seva exdona i per 21 faltes de coaccions, injúries i vexacions injustes.

Aquesta no és la primera lona gegant que Vox instal·la a Madrid i que rep l’acció dels activistes. A finals de juny, el col·lectiu Futur Vegetal va llançar pintura vermella contra la pancarta que els ultres havien posat al centre de la capital, on una mà amb la bandera d’Espanya llençava a les escombraries l’estelada, l’Agenda 2030 o el símbol LGTBIQA+, entre d’altres.

(Visited 73 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari