El Suprem prohibeix desnonar sense garantir la protecció dels menors

L'alt tribunal manté que abans d'autoritzar un desallotjament s'ha de comprovar la protecció de les persones vulnerables

Tribunal Suprem
Tribunal Suprem

El Tribunal Suprem (TS) ha assentat un precedent en anul·lar una sentència que va autoritzar el desnonament d’una família vulnerable amb dos menors d’edat. Segons assenyala l’alt tribunal en la seva resolució, l’ordre de desallotjament autoritzada pel Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) no té cabuda perquè no es van comprovar “de manera prèvia i fefaent les mesures de cautela necessàries per assegurar la deguda protecció d’aquests menors”.

Com ha publicat Europa Press, el Suprem ratifica així la sentència del jutjat de primera instància madrileny que va portar el cas, el qual va rebutjar l’ordre de desallotjament perquè la Comunitat de Madrid no va adoptar “mesures prèvies i adequades per a l’efectiva protecció dels interessos dels menors”. El govern autonòmic va recórrer al TSJM, que va donar la raó a l’executiu, i ara el TS ha anul·lat aquesta resolució.

Segons l’alt tribunal, el TSJM “no va ponderar degudament la presència al domicili de persones vulnerables i va limitar-se a preveure una sèrie de cauteles insuficients per a la protecció d’aquestes”. En aquest sentit, assenyala que el tribunal regional “va autoritzar l’entrada al domicili coneixent la presència de persones vulnerables, en concret dos menors, però sense verificar de manera prèvia i fefaent les mesures de cautela necessàries per assegurar la deguda protecció d’aquests menors”.

Així, el Suprem reitera el seu criteri que “estant afectades persones vulnerables en un desallotjament d’un habitatge ocupat il·legalment, l’autorització d’entrada ha de comprovar ex ante l’adequació i proporcionalitat de les mesures adoptades per l’administració per a la protecció d’aquestes persones, sense qüestionar, en canvi, la procedència del desallotjament”.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari