Tallen els accessos a 6 espais naturals protegits catalans per perill d’incendi aquest dimarts

Els Agents Rurals activen el nivell 3 del Pla Alfa a 57 municipis de 8 comarques a partir d'aquesta mitjanit

Agents rurals
Agents rurals

Els accessos als espais naturals del cap de Creus, la serra de Montsant, el Montgrí, el Garraf i l’Albera i Montmell-Marmellar queden restringits a partir de les dotze de la nit d’aquest dimarts per perill d’incendi, segons ha informat el Govern.

La decisió es pren en el marc de l’episodi de temperatures “extremadament altes i humitats relatives molt baixes” que s’esperen fins al dimecres a diversos indrets de Catalunya.

En el mateix escenari, el cos d’Agents Rurals ha activat el nivell 3 del Pla Alfa a 57 municipis de 8 comarques. El dia de màxima preocupació és aquest dimarts i es preveu perill molt alt cap al prelitoral i cap a l’interior i litoral, on la pluviometria és més deficitària.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural alerta que la possible presència de vents de component sud pot agreujar al perill cap a l’Empordà on, a més, després entra tramuntana. Les comarques amb afectació principal són l’Alt Camp, l’Alt Empordà, l’Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta.

Protecció Civil, de la seva banda, ha posat en prealerta el pla Infocat per la previsió de demà dimarts de calor molt intensa, vent i humitats baixes.

(Visited 105 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari