Quins tambors sonen a JxCat?

Els d’aplicació d’un expedient de regulació d’ocupació (ERO) als seus treballadors. La sortida de JxCat del govern de la Generalitat i la pèrdua de presència a la Diputació de Barcelona han suposat uns cops durs per l’economia del partit i pels nombrosos càrrecs col·locats a les dues administracions. A la corporació provincial barcelonina perdran la feina molts juntaires i trontolla el de molts altres, com el del gerent de la Xarxa Audiovisual Local, Antoni Molons, o el de l’esposa de l’ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont, Marcela Topor, que ha cobrat 6.000 euros al mes des de fa mes de cinc anys d’aquesta xarxa per un magazine setmanal de televisió.

El partit que ara lideren Laura Borràs i Jordi Turull ha anat fent front com ha pogut el llast econòmic que els va deixar la corrupció de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) al Palau de la Música i l’endeutament que va assumir el Partit Demòcrata Europeu de Catalunya (PDeCAT), precedent de JxCat. La situació actual, però, és econòmicament insostenible i a la seu central del partit i a algunes subseus locals ja estan fent números de com estalviar diners. I bona part d’aquests números passa per l’acomiadament de treballadors.

La situació del partit és tan delicada que ha hagut d’obrir un apartat de préstecs al seu portal web per finançar la campanya de les eleccions generals. CDC va presentar concurs de creditors el juny del 2020 i li van embargar les seves seus. JxCat va obrir una nova seu central a Barcelona al passatge Bofill, molt més modesta que la que va hostatjar durant molts anys els serveis centrals del partit de Jordi Pujol, al carrer Còrsega.

A les tensions internes que viu JxCat arran de la controvertida decisió d’abandonar el govern de la Generalitat i de negar-se a renovar l’acord amb el PSC per compartir la direcció de la Diputació de Barcelona s’hi suma la dels nervis que comporta l’endeutament econòmic entre els funcionaris del partit. Els tambors d’ERO sonen amb força.

(Visited 629 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari