Els equips d’ ‘Està passant’ (TV3) i ‘El búnquer’ (Catalunya Ràdio) surten en bloc contra socialistes i Sumar

Toni Soler, Òscar Andreu, Natza Farré, Magí García, Jair Domínguez, Peyu i Neus Rossell i redactors d’informatius de la CCMA critiquen als mitjans i les xarxes el bloc progressista davant el 23-J

Piulades d'Abraham Orriols i Peyu contra Laia Vidal i Pedro Sánchez i una imatge del programa 'Està passant', amb Jair Domínguez i Toni Soler

La inutilitat del Llibre d’Estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per evitar que els professionals de TV3 i Catalunya Ràdio emetin opinions polítiques als mitjans de comunicació i les xarxes socials s’ha posat més en evidència que mai durant la campanya electoral de les eleccions generals del proper 23 de juliol. Els equips dels programes Està passant, de TV3, i El búnquer, de Catalunya Ràdio, han sortit en bloc contra les candidatures dels socialistes i Sumar que volen aturar l’accés al poder de la dreta i l’extrema dreta espanyoles. A aquesta onada antiprogressista s’hi ha afegit alguns redactors dels serveis informatius de TV3.

Qui menys manies i més insistència està demostrant en exhibir la seva crítica a les candidatures encapçalades per Pedro Sánchez i Yolanda Díaz és Toni Soler, director i presentador d’Està passant i propietari de la productora que el fa, Minoria Absoluta, que també realitza Polònia. El seu perfil de Twitter i els seus articles d’opinió setmanals al diari ARA són eines de combat polític. “El viratge cap a l’espanyolisme ja ha començat: El PSOE ha enterrat la taula de diàleg i Sumar no vol sentir a parlar del referèndum”, va escriure Soler en un dels articles apareguts durant la campanya electoral. El va penjar en obert al seu Twitter, on hi  té un perfil farcit de reenviaments de missatges de consellers del govern de la Generalitat. També ha reenviat l’article d’Empar Moliner, publicat així mateix a l’ARA, en què escrivia “Votar indepe, que es fotin moltíssim, que es desconcertin, que es quedin amb un pam de nas. Votar indepe, fortament”.  Ha reenviat també la piulada de Verificat que considerava falsa una afirmació de la candidata socialista Meritxell Batet i ha distribuït una entrevista al candidat d’ERC Gabriel Rufián.

Òscar Andreu, Natza Farré, Magí García i Jair Domínguez, tots membres de l’equip d’Està passant, han fet piulades contra les candidatures progressistes. Andreu, obsessionat amb la calç viva dels GAL dels anys vuitanta del segle passat, la recordava en aquest post: “Quina por només de pensar que l’extrema dreta espanyola pugui arribar a la Moncloa i apliquin el 155, comencin a prohibir partits, muntin una policia patriòtica, espiïn amb el Pegasus, enterrin gent en calç viva…”. Natza Farré, que ha estat convidada a protagonitzar un sopar-tertúlia d’Òmnium Cultural el proper dimarts dia 18, va penjar la foto d’un nen amb cara de sorpresa llegint un llibre i va acompanyar-la del comentari “jo quan llegeixo ‘les forces d’esquerra’”. A l’ARA va escriure: “Ni Europa ens mira ni la progressia espanyola ens escolta. Ara es posa les mans el cap i reclama que es respecti la llibertat d’expressió davant la censura que comencen a patir alguns espectacles culturals”. Va acompanyar el post d’una foto de la detenció del raper Pablo Hasél.

Magí García, guionista i col·laborador d’Està passant, s’ha burlat del retuit que va fer el PSC del manifest on els professionals de la cultura s’han queixat de la censura aplicada per PP i Vox a obres de teatre i altres activitats culturals després d’arribar al poder d’algunes poblacions i autonomies. El PSC va escriure “Sense cultura no hi ha democràcia”. El comentari de García va ser “això és com si estàs en contra del terrorisme i per acabar amb ell muntes un grup terrorista”. Jair Domínguez va respondre així a Twitter la proposta de Yolanda Díaz de donar 20.000 euros als joves que compleixen 18 anys: “Entre neonazis, venuts, perrosanxe i criptomarxistes subnormals serà difícil de convèncer els abstencionistes”.

Domínguez forma part de l’equip del programa El búnquer, juntament amb Lluís Jutglar (Peyu) i Neus Rossell. Peyu va replicar la frase de Pedro Sánchez “Alguns enyoren la Catalunya de Puigdemont i a mi m’encanta la de Salvador Illa”. “El que enyorem alguns és CATALUNYA, així en general”, va escriure Peyu. Rossell va qualificar com “increïble” les respostes de la candidata de Sumar per Barcelona, Aina Vidal, a un test del digital Nació on reconeixia que no sabia quina era la capital de La Cerdanya i afirmava que no mirava TV3. També va atribuir a “el gobierno más progresista de la historia” l’anunci que Jair Domínguez, que és el seu company sentimental, haurà de declarar la tardor acusat d’un delicte contra la Constitució.

Joel Díaz, dels programes L’última hora del matí i El Suplement de Catalunya Ràdio, va rubricar, el 6 de juliol, amb un #StopHipocresia la piulada del PSC donant suport al manifest dels professionals de la cultura. Dos redactors dels serveis informatius de TV3 també s’han sumat a la campanya contra socialistes i Sumar. Toni d’Armengol va elaborar una peça despectiva envers la proposta federalista dels socialistes d’un minut i mig emesa al TN migdia del 7 de juliol i Abraham Orriols va comentar així les respostes de Vidal a Nació: “La geografia del país, la xarxa ferroviària que l’uneix, els mitjans públics nacionals o la realitat social són temes bàsics que hauríem d’exigir que qualsevol càrrec electe pogués respondre sense problemes”. Nació ha fet tests a d’altres candidats en aquestes eleccions que no han sabut respondre algunes qüestions. Orriols, però, no ha considerat necessari comentar-los al seu Twitter.

Veurem què passa el 23 de juliol. El que és segur és que el setembre Està passant i El búnquer tornaran a TV3 i Catalunya Ràdio. La CCMA els ha renovat els contractes. Està passant costa 2 milions d’euros. El búnquer, uns 270.000.

(Visited 761 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari