Els editors de revistes en català porten als jutjats el veto contra cinc capçaleres a Borriana

L'APPEC anuncia també una denúncia a la UE i una queixa al Síndic de Greuges valencià

Exemplars de 'Cavall fort' i Enderrock

Foto: ACN, Maria Asmarat

L’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) ha anunciat aquest dijous que portarà als jutjats el veto patit per cinc publicacions en català a la biblioteca municipal de Borriana (Castelló), Cavall Fort, Enderrock, Camacuc, El Temps i Llengua Nacional.

El president de l’APPEC, Germà Capdevila, ha avançat, a més, que presentaran una denúncia a les institucions europees i una queixa formal al Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana.

D’altra banda, aquesta agrupació de revistes en català preveu facilitar la subscripció a les publicacions “a tot arreu on actuï la censura” i estudia mesures de discriminació positiva dels títols, recull l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

L’associació també ha posat el seu equip legal a disposició de les capçaleres afectades perquè considera que s’ha vulnerat l’article 3.3 de la Constitució, relatiu a la riquesa lingüística, i els articles 11 i 12 de la Carta Europea de Llengües Minoritàries.

L’APPEC ha anunciat aquestes mesures en un acte on ha rebut el suport d’Òmnium Cultural i Plataforma per la Llengua; del govern de la Generalitat, representat per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el secretari de Mitjans de Comunicació, Oriol Duran; i del Parlament de Catalunya, amb la presència de la presidenta Anna Erra.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari