Els catalans prefereixen les cadenes estatals a TV3

De cada deu espectadors, set opten pels canals espanyols abans que per la televisió pública de la Generalitat

723.000 catalans van veure la final de la Lliga de Nacions entre Espanya i Croàcia, el 16 de juny. Va ser el segon programa més vist del mes

Els catalans prefereixen veure els canals de televisió estatals abans que TV3. Mes rere mes, aquesta dada es reflecteix en els balanços de les empreses que controlen les audiències televisives. El passat mes de juny, per exemple, les cadenes estatals van sumar un 36% de share mentre que TV3 es va haver de conformar amb un 14,2%. Antena 3 va tenir un 9,7%; La 1, un 8,2%; Telecinco, un 7,9%; La Sexta, un 6,1% i Cuatro, un 4,1%. És a dir, que de cada deu espectadors de televisió, set opten per algun dels canals estatals per cada tres que trien TV3.

Aquesta preferència per les cadenes estatals encara és més accentuada si la comparació es fa amb el conjunt d’emissores de cada grup televisiu. En aquest cas, les estatals van sumar el mes de juny una audiència del 59,1% mentre que les televisions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) es van quedar amb un 17%. Això representa que de cada 100 catalans que miren la televisió, 78 es decanten per grups estatals mentre que només 22 ho fan per les cadenes de la CCMA.

Mediaset va ser el grup de televisions més vist a Catalunya el mes passat, amb un 23,7% de l’audiència. De Mediaset en formen part Telecinco, Cuatro, Energy, Factoría de Ficción, Boing, Divinity, Energy i Be Mad.

El segon grup de televisions preferit pels catalans és Atresmedia, que inclou Antena 3, La Sexta, Neox, Nova, Mega i Atreseries, amb un 23,3% de share.

El 17% dels ciutadans que van optar per mirar cadenes de la CCMA el mes de juny es van repartir entre el 14,2% que va triar TV3 i el 2,8 que va fer-ho pels canals 324, 33, Esport3 o SX3.

Els canals de RTVE van ocupar el quart lloc d’aquesta classificació, amb un 12,1% d’audiència repartida entre La 1, La 2, Teledeporte, Canal 24 horas i Clan).

L’emissió que va tenir més audiència a Catalunya el mes de juny va ser la del partit de futbol de la final de la Lliga de Campions entre el Manchester City i l’Inter de Milà. La van seguir 743.000 televidents (un 36,9% de quota de pantalla). El partit el va emetre La 1. Aquest canal també va aconseguir el segon lloc de programes més vistos amb els 723.000 catalans que van veure com La Roja aconseguia la Lliga de Nacions en el partit contra Croàcia que es va jugar el 18 de juny (33,8% de share). TV3 va quedar en tercer lloc gràcies als 650.000 espectadors que van veure el TN vespre del 13 de juny (30.6% de quota).

(Visited 351 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

2 comentaris a “Els catalans prefereixen les cadenes estatals a TV3”

 1. Hola, como estadístico, y con la información del propio artículo. ¿No sería más correcto considerar a los grupos televisivos como empresas independientes, al compararlas entre ellas, en términos de audiencia?.
  Es evidente que si se cuentan desde el punto de vista de estatales VS. autonómicas, estás siempre pierden.
  Por eso se han de valorar las audiencias de los grupos, o canales principales, por separado, si el objetivo es proporcionar una información correcta sobre el impacto de cada grupo.
  Además, no sé si el término audiencias se refiere únicamente a recepción de TDT, o si se tienen en cuenta las diversas plataformas de streaming, Movistar, Vodafone, etc, o los datos de consumo en internet de los diferentes grupos de comunicación.
  Saludos

  Respon
 2. Seguint la línia habitual rebentaire i sectària del Triangle.
  Ni us heu adonat que TV3 des de fa anys sense discontinuïtat, líder clar en audiència i en objectivitat sobre cadascun dels altres canals ?
  Ni us heu adonat que hi ha molta més oferta potent per la banda espanyola ? D’això sí que n’esteu cofois, oi?
  Jaume Reixac, d’on us ve aquest obsessiu i sectària ressentiment contra molts fets i valors catalans.
  També podríeu afegir que tots els equips espanyols de la Lliga passen la mà per la cara al Barca -campió de llarg-, perquè entre
  tots plegats han fet més gols que el Barca a la Lliga.
  De dades reals no traieu notícies errònies.
  Les obsessions, fiixacions i dèries esbiaxades personals no cal expressar-les en mitjans, que volem independents, lliures, assenyats i pensats, no vomitats mal pensats. S’ha de mirar de trobar ajut de salut mental per tal d’atemperar-les o si no són tan greus, guarir-les.

  Respon

Feu un comentari