Collboni proposarà un enduriment de les sancions per incivisme després de l’estiu

L'alcalde de Barcelona també anuncia una crida pedagògica per un espai públic "net, digne i segur"

Jaume Collboni

Foto: ACN, Carola López

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat aquest dimecres que després de l’estiu proposarà endurir les sancions contra l’incivisme, amb imports més elevats encara no fixats, per “dissuadir i penar” els comportaments “que no respecten allò col·lectiu”.

Collboni, que preveu rebre el suport dels grups municipals a aquesta mesura, també ha avançat que passat l’estiu l’Ajuntament de Barcelona comunicarà un missatge pedagògic per recordar a la ciutadania les normes a l’espai públic, perquè tothom contribueixi al fet que sigui “net, digne i segur”.

En declaracions des del parc de neteja Joan Miró de la capital catalana, l’alcalde ha justificat l’enduriment de les sancions per incivisme referint-se a l’existència d’un “grup reduït de persones” responsables d’aquests actes, que considera que “no valoren l’esforç econòmic i humà”.

Collboni ha acudit a les 6 hores del matí a aquestes instal·lacions, quan entren els treballadors del primer torn, per escenificar suport i agraïment a la seva tasca.

Fa una setmana, l’Ajuntament de Barcelona va anunciar que en els pròxims mesos es triplicaran els recursos dedicats a la inspecció del servei de neteja i recollida de residus amb un centenar de persones, i es passarà de les 600 inspeccions setmanals del servei actuals fins a les 1.800.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari