La Generalitat obliga des d’aquest dilluns els grans tenidors a mediar abans de desnonar

La consellera de Territori anuncia que es treballa en una llei per regular els lloguers de temporada i una per als habitatges turístics

La consellera de Territori, Ester Capella, atén els mitjans de comunicació (ACN)

El govern de la Generalitat obligarà a partir d’aquest dilluns els grans tenidors a passar per una mediació abans d’interposar una demanda judicial per un desnonament, tal com permet la llei espanyola d’habitatge. Així ho ha avançat la consellera de Territori, Ester Capella, en una entrevista a El Periódico, en la qual ha afegit que s’activaran “les 87 oficines d’Ofideute per garantir que ningú ha de marxar de casa seva i buscar mecanismes per evitar desnonaments”.

Capella ha explicat que a Catalunya els grans tenidors ja estan obligats a posar-se d’acord perquè existeix el lloguer social, però que la Generalitat ha decidit “aplicar” aquesta opció que permet la llei del govern central, la qual “requereix que els grans tenidors passin abans per aquestes oficines”.

La consellera de Territori ha assenyalat que el govern català ha fet “tots els tràmits” per posar en marxa “tota la maquinària” una vegada ha entrat en vigor la llei espanyola d’habitatge, i ha apuntat que, a parer seu, els tràmits es podrien convalidar abans que es constitueixin les Corts Generals, el 17 d’agost.

D’altra banda, Capella també ha anunciat que el govern de la Generalitat “està treballant” en dues noves lleis: una per regular els lloguers de temporada i limitar els preus, i una altra per als habitatges d’ús turístic. “Especular no és un dret, però tenir un lloc on viure sí que ho és”, ha conclòs la consellera.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari