El CZFB destaca la importància de les zones econòmiques especials per a accelerar la industrialització d’Àfrica

Més de 400 líders de 30 països africans participen en debats centrats en la inversió, finançament de projectes, modernització d'infraestructures, cooperació, energia i medi ambient

Alguns dels participants de la cimera de cooperació que se celebra a Madrid per estrènyer llaços empresarials amb Àfrica

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), destacat motor de desenvolupament del Mediterrani, ha participat en la Cimera de Cooperació Àfrica-Espanya, organitzada per One Africa Forums, per contribuir a l’impuls del continent africà, clau per als interessos econòmics i estratègics d’Espanya i d’Europa. 

Més de 400 líders de més de 30 països africans han viatjat a Madrid per participar, entre els dies 6 i 8 de juliol, en diversos debats centrats en la inversió, finançament de projectes, necessitat de modernització d’infraestructures, importància de la cooperació, i possibilitats de desenvolupament en el terreny de l’energia i medi ambient.

Cal destacar que actualment, a Àfrica hi ha 237 zones econòmiques especials en 38 dels 54 països del continent i la previsió és que proliferin cada vegada més per afavorir el creixement econòmic i el desenvolupament local. Les Zones Franques intervenen per afavorir la recuperació i desenvolupament de territoris que sofreixen de condicions econòmiques particulars i que requereixen beneficis fiscals i burocràtics per al creixement econòmic territorial. Per això, l’interès per les Zones Franques està augmentant contínuament, malgrat el ràpid avanç dels processos d’homogeneïtzació fiscal i duanera.

Pere Navarro, delegat Especial de l’Estat al CZFB, ha participat aquest matí en aquesta cimera de cooperació per estrènyer llaços empresarials amb el continent africà i ha destacat que “les Zones Franques són el catalitzador d’inversió més important utilitzat com a motor d’atracció d’inversions estrangeres en l’estratègia de rellançament d’un país o una regió. Exerceixen un paper important en l’estimulació del creixement econòmic en moltes regions i són fonamentals per a una economia regional i global integrada. Les zones econòmiques especials tenen una gran rellevància per a accelerar el desenvolupament i industrialització d’Àfrica”.

En aquest sentit, l’Acord de l’Àrea Continental Africana de Lliure Comerç (AFCFTA) dona suport a l’establiment i operació de zones econòmiques especials amb la finalitat d’estimular el seu desenvolupament. Les zones econòmiques especials constitueixen un dels principals dispositius per a impulsar el creixement econòmic sostenible, millorar la integració comercial, millorar la competitivitat i promoure la inversió industrial, així com la creació d’ocupació.

La segona jornada de la Cimera de Cooperació Àfrica-Espanya també ha contat amb la participació de Stefano Sannino, secretari general del Servei Europeu de Accion Exterior de la UE, que ha detallat els objectius del Programa Global Gateway de la Unió Europea -que fomenta infraestructures sostenibles- i quines oportunitats existeixen per a contribuir al desenvolupament d’Àfrica.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari