Vidal promet crear un Ministeri d’Habitatge si Sumar reedita el govern de coalició amb el PSOE: “És fonamental”

Albiach estén la mà a la Generalitat per regular els pisos turístics i de temporada

Aina Vidal, candidata de Sumar-En Comú Podem a les eleccions generals, a un míting a Barcelona (Aina Martí, ACN)
Aina Vidal, candidata de Sumar-En Comú Podem a les eleccions generals, a un míting a Barcelona (Aina Martí, ACN).

Aina Vidal, candidata de Sumar-En Comú Podem a les eleccions generals, ha promès aquest diumenge que “hi haurà un Ministeri d’Habitatge” si aconsegueixen reeditar un Govern de coalició amb el PSOE. “Si tornem al Govern de coalició, una de les primeres mesures que posarem sobre la taula és que hi hagi un Ministeri d’Habitatge. És fonamental”, ha dit en un acte de campanya a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), a Barcelona.

Vidal ha considerat “incomprensible” que no hi hagi una cartera específica sobre habitatge al Govern central, ja que ara està integrada al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que els comuns també van reclamar encapçalar aquest divendres.

La cap de llista per Barcelona ha recordat davant de més de 200 persones que l’habitatge “és un dret que reconeixen totes les normes” i que “ha de ser garantit exactament igual que la sanitat i l’educació”. Per això, ha deplorat que hagi esdevingut “el tronc de la política especulativa” i que hagi permès als inversors “rebentar les ciutats com Barcelona”.

Ho ha dit acompanyada del seu número dos a les eleccions del 23 de juliol, Gerardo Pisarello; l’exalcaldessa de Barcelona Ada Colau; la líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, i la diputada a l’Assemblea de Madrid i portaveu d’habitatge de Sumar, Alejandra Jacinto. Albiach ha aprofitat l’acte per recordar que han registrat una llei al Parlament per regular els pisos turístics i de lloguer de temporada i s’ha ofert a la Generalitat per aconseguir-ho: “Nosaltres estenem la mà, però ha de ser una llei efectiva i que funcioni”.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari