Poca afluència de votants a les oficines de correu que han obert excepcionalment en dissabte

Els sol·licitants de paperetes desconeixien l'horari especial i diuen que no estava actualitzat a internet

Un votant omple la sol·licitud de vot per correu a l'oficina de Correus de Gran de Gràcia de Barcelona (Guifré Jordan, ACN)
Un votant omple la sol·licitud de vot per correu a l'oficina de Correus de Gran de Gràcia de Barcelona (Guifré Jordan, ACN).

Els sol·licitants de vot per correu han arribat a comptagotes avui, dissabte 8 de juliol, a les oficines de Correus que han obert excepcionalment en cap de setmana pel procés electoral. A l’oficina de Gran de Gràcia, a Barcelona, s’ha registrat poca afluència, ja que en les primeres quatre hores han demanat paperetes una vintena de persones.

Segons els empleats, en els dies laborables han gestionat entre 200 i 300 peticions diàries. Diversos votants han expressat a l’Agència Catalana de Notícies que desconeixien l’horari especial i que han entrat quan han “passat per davant” i han vist que estava obert. Alguns d’ells lamenten que han buscat els horaris de les oficines a plataformes com Google, i que apareixien totes com a tancades aquest dissabte.

El vot per correu es pot sol·licitar fins al 13 de juliol inclòs per la web o a les oficines i es pot dipositar fins al 20 de juliol. Entre els votants amb qui l’ACN ha parlat aquest matí, les raons principals per demanar el vot postal són el fet que coincideixen amb vacances ja programades o l’empadronament en altres circumscripcions.

D’altra banda, els sol·licitants han avaluat positivament el procés de vot per correu. En David ha comentat que ha estat “molt fàcil”, ja que es tracta d’omplir un formulari de dos minuts i esperar que les paperetes arribin a casa. En Toni ha emfatitzat que els empleats de l’oficina de Gran de Gràcia ha estat “molt atents i cordials”. Quan les llistes dels partits els arribin als seus domicilis, hauran de tornar a Correus a dipositar el vot mostrant el seu DNI.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari