La JEC diu que no és competent per determinar si l’anunci de Falange incompleix la llei de memòria democràtica

RTVE va consultar a l'àrbitre electoral perquè l'espot conté el 'Cara al sol'

Manifestació a Montjuïc de la Falange, Democracia Nacional y Movimiento Católico Español (CCMA)
Manifestació a Montjuïc de la Falange, Democracia Nacional y Movimiento Católico Español (CCMA).

La Junta Electoral Central (JEC) ha respost a RTVE que no és competent per determinar si l’anunci radiofònic de la Falange que conté el ‘Cara el sol’ incompleix la llei de memòria democràtica. RTVE va fer una consulta urgent a la JEC, perquè la seva emissió estava programada el dilluns 10 de juliol i l’ens plantejava que la seva emissió podia suposar una “infracció” de la norma. L’àrbitre electoral apunta a la via judicial i en un acord d’aquest dissabte respon que TVE ho pot posar en coneixement de la fiscalia.

“La JEC té reiteradament declarat que no té competència per acordar la suspensió d’un vídeo de propaganda electoral pel seu suposat contingut delictiu, en la mesura que, conforme a allò que disposa en l’article 20.5 de la Constitució, només en virtut de resolució judicial podrà acordar-se el segrest de publicacions, gravacions o altres mitjans d’informació“, diu l’acord.

(Visited 74 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari