Més de 130 entitats feministes demanen que el 23-J aturi “l’auge” de l’extrema dreta

Reclamen als partits polítics erradicar la violència de gènere i més pressupost contra "l'ofensiva patriarcal"

La Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere ha enviat a tots els partits polítics que es presenten a les eleccions del 23-J una carta per reclamar polítiques per erradicar la violència de gènere i defensar com a punt de partida els drets, lleis, organismes i pressupostos existents en aquesta matèria.

L’escrit sorgeix com a resposta a “l’ofensiva patriarcal” que s’està estenent i “l’auge de postulats que anul·len drets i mitjans aconseguits, així com l’extrema dreta”. Exigeix “bones pràctiques i concreció” en les necessitats de les dones agredides pels homes, per la violència institucional i la reacció patriarcal en totes les esferes socials, econòmiques, polítiques, judicials, ideològiques i morals.

La carta també ha estat entregada en mà a algunes personalitats del món polític, com al president de la Generalitat, Pere Aragonès, en el marc de la Signatura del IV Pla de suport al tercer sector social 2023-2027.A la carta, s’hi pot llegir com aquesta associació, que agrupa més de 130 entitats feministes, defensa “un món de cures, llibertats, drets universals i serveis, de les minories, on actuar juntes, on el respecte i el lliure consentiment siguin uns valors de la meitat de la població, les dones, assumits per l’altra meitat, els homes, així com pel conjunt social i polític”.

La missiva també indica que és vital l’energia, el compromís i l’abnegació de les mateixes dones i col·lectius i entitats des de la societat civil, començant per una sana educació i visió de gènere crítica a les generacions d’adolescents i joves. Alhora reclama unes polítiques “útils per a les dones, uns pressupostos suficients i uns recursos, proporcionals i equilibrats, per l’envergadura de la gravetat de la violència masclista”.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari