Pilar Llop: “Puigdemont ha de comparèixer davant la Justícia”

La ministra de Justícia diu que la sentència avala plenament la posició del govern espanyol

La ministra de Justícia, Pilar Llop

La ministra de Justícia, Pilar Llop, ha celebrat aquest dimecres la decisió del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) de desestimar la demanda de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i dels exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí. En declaracions als mitjans, Llop ha afirmat que “el ciutadà Puigdemont s’ha de presentar davant l’acció de la justícia, és la seva obligació com a ciutadà”. Segons la ministra de Justícia, “Espanya és un estat de dret” i “gràcies a l’actuació d’aquest govern al llarg d’aquests cinc anys la llei es compleix a Catalunya”, contràriament al que passava quan “hi havia un govern del PP”.

Pilar Llop ha recordat que la sentència “avala plenament” la decisió del Parlament Europeu de retirar-los la immunitat parlamentària, i suposa un “suport indubtable a les institucions espanyoles, a la justícia espanyola i al Parlament Europeu”. La ministra ha assegurat que en els últims cinc anys el seu govern ha “treballat per la convivència a Catalunya” i “restaurar ponts” sempre “dins del marc de la legalitat i del respecte a l’estat de dret”, perquè “Espanya és un estat de dret”.

(Visited 98 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari