Sánchez reivindica els indults per la “convivència” a Catalunya

El president del govern central defensa que avui, la comunitat catalana no és un dels principals problemes dels ciutadans

    El president del govern central, Pedro Sánchez, en roda de premsa (ACN)

    El president del govern central i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha tornat a defensar els indults als líders del procés independentista català i ha justificat el “canvi d’opinió” al respecte assenyalant que van servir per a millorar la “convivència a Catalunya”. “Avui, afortunadament, Catalunya no és un dels principals problemes dels ciutadans”, ha assegurat Sánchez aquest dimarts, en una entrevista a El programa de Ana Rosa, de Telecinco.

    En aquest sentit, el cap de l’executiu espanyol ha recordat que “Catalunya va ser un dels principals problemes dels últims 12 anys. Vam tenir una declaració unilateral d’independència, els líders independentistes han passat quatre anys a presó, i vaig fer un canvi d’opinió per construir convivència a Catalunya“. Segons Sánchez, malgrat que a molts ciutadans no els va agradar aquesta decisió, “avui afortunadament Catalunya no és un dels principals problemes dels ciutadans, i a Barcelona i la resta de localitats de Catalunya es respira convivència”.

    El cap de l’executiu central també ha justificat els acords amb ERC i Bildu i ha recordat que, contràriament als pactes de govern entre PP i Vox, ell només ha assolit acords de “suports puntuals” per aprovar lleis socials. “Ni hi ha ministres de Bildu, ni hi ha acord de govern”, ha destacat Sánchez, que ha apuntat que si cal, busca “vots sota les pedres” per aprovar mesures socials com la revalorització de les pensions.

    D’altra banda, el president espanyol ha denunciat les “manipulacions, mentides i maldats” de la dreta mediàtica i del PP contra ell, i ha assenyalat que “durant els últims quatre anys hem sentit en aquestes tertúlies conservadores dir que he mentit i que soc un president il·legítim” i s’han llançat “insídies contra mi i la meva família”. “Han dit de mi que soc un obsés del poder, del Falcon, un colpista i un “filoetarra””, ha lamentat Sánchez, qui ha afegit: “No soc perfecte, però soc un polític net. I no és admissible que per continuar augmentant el sanchisme s’utilitzin mentides”.

    (Visited 36 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari