Detenen dos homes per robatoris amb força en domicilis del Vallès Oriental

Accedien a les cases escalant la façana o forçant portes i finestres i s'enduien joies, aparells electrònics i diners

Material comissat pels Mossos (ACN)
Material comissat pels Mossos (ACN)

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes per vuit robatoris amb força en domicilis, tres dels quals en grau de temptativa. Els presumptes lladres seguien el modus operandi habitual en aquesta tipologia de delictes. Usaven mesures de seguretat addicionals per evitar ser descoberts i actuaven sobretot en urbanitzacions del Vallès Oriental, on durant el dia hi havia poca activitat. Seleccionaven prèviament els domicilis on intervenir, fixant-se en habitatges amb portes o finestres vulnerables, i forçaven aquests punts per entrar i escalaven les façanes. A més, sempre feien servir el mateix vehicle per desplaçar-se, i s’enduien diners en efectiu, caixes fortes, joies i dispositius electrònics.

La investigació l’han desenvolupat agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Nord. Els detinguts solien actuar durant el dia, aprofitant que els propietaris dels immobles estaven treballant i hi havia poca activitat a la zona, o en àrees on la majoria de les cases eren segones residències. Amb tot, els Mossos han indicat que, en diverses ocasions, van accedir a l’interior dels habitatges mentre els residents dormien. En alguns casos, els sistemes de vigilància van detectar els intrusos i van alertar els propietaris i els serveis d’emergència, mentre els lladres fugien del lloc ràpidament.

Alhora, els investigadors van localitzar un amagatall en una zona boscosa on els autors deixaven els estris que utilitzaven per cometre els robatoris. Acostumaven a agafar-los abans d’actuar, i els tornaven a deixar en acabar. D’aquesta manera, es protegien davant eventuals accions policials i evitaven que se’ls pogués relacionar amb els fets comesos. En un dels robatoris, els lladres van accedir a un habitatge d’on es va endur la caixa forta amb l’ajuda de dos coautors més. Van aconseguir baixar-la de matinada al carrer, mentre un dels investigats apropava el vehicle per assegurar-se la fugida. Durant la investigació la policia va poder-la recuperar, així com algunes joies.

El 13 de juny els Mossos van fer una entrada i escorcoll als domicilis dels investigats i van detenir els dos homes, que acumulaven una dotzena d’antecedents per robatoris amb força en domicilis. El 19 de juny van passar a disposició del jutjat d’instrucció 2 de Granollers.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari