Sigfrid Gras assegura que és incapaç d’evitar la campanya d’insults de Toni Soler contra els socialistes

El director de TV3 reconeix al Parlament que la televisió pública catalana no és com la BBC i que els seus professionals poden opinar el que vulguin a les xarxes socials i mitjans de comunicació

El director de TV3, Sigfrid Gras, en la seva compareixença a la comissió de control de la CCMA, el 30 de juny

El director de TV3, Sigfrid Gras, assegura que és incapaç de fer res per evitar que el director i presentador del programa Està passant, Toni Soler, aturi la seva campanya d’atacs als socialistes a les xarxes socials i als articles d’opinió que publica als mitjans de comunicació. Soler, propietari de la productora Minoria Absoluta, que també realitza el programa Polònia deTV3, està ideològicament arrenglerat amb ERC i ho manifesta públicament cada setmana en l’article d’opinió que publica al diari ARA. El d’ahir diumenge 2 de juliol dedicar a criticar l’acord polític que ha dut Jaume Collboni a l’alcaldia de Barcelona és un  exemple perfecte del seu tarannà. Els darrers temps s’ha sumat amb entusiasme a la campanya del partit que lidera Oriol Junqueras d’atacar als socialistes als quals considera els seus adversaris electorals principals.

Les denúncies dels partits de l’oposició al biaix independentista d’Està passant i als missatges polititzats a Twitter de Soler i altres presentadors i col·laboradors del programa són habituals a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) del Parlament. En la d’aquest divendres 30 de juny, la diputada socialista Beatriz Silva va recordar Gras que el 21 de juny, Toni Soler, a qui va definir com “un dels presentadors franquícia de la casa”, havia replicat unes declaracions de la portaveu d’aquest grup parlamentari, Alícia Romero, en les que deia que en ocasions l’independentisme es comportava com l’extrema dreta quan qüestiona la legitimitat de pactes polítics com els que han portat Jaume Collboni a l’alcaldia de Barcelona. En la seva rèplica a Romero, el director d’Està passant va tuitejar: “Bé, vosaltres vau fer els GAL, jo seria una mica més prudent a l’hora de dir segons què”.

Silva va lamentar que Soler associés la portaveu socialista amb el grup terrorista dels GAL i que acusés d’assassins als i les socialistes. Quan els GAL van desaparèixer, a més, Alícia Romero tenia 10 anys. Gras va afirmar que no pot fer res per evitar que un presentador que entra gràcies a TV3 a la casa dels catalans de dilluns a dijous, en un horari privilegiat com és l’hora prèvia al TN vespre, f aquests insults. “Al senyor Toni Soler li podem demanar que faci el que faci dintre d’Està passant però no li podem demanar que no faci un tuit”, va assegurar.

La diputada socialista li va reclamar que fes el mateix que la BBC, que exigeix a les persones que són imatge de la cadena que no comprometin la seva imparcialitat. El director de TV3 va reconèixer que no vol seguir l’exemple de la cadena televisiva britànica i va afirmar que”el que diu la BBC és “no facis un tuit que creguis que no podries dir en directe”. Això és molt fácil de dir i molt fácil de fer en la vida particular. Com anunci queda molt maco però jo no puc obligar el senyor Toni Soler que no faci un tuit en la seva vida particular. Ni a Toni Soler ni a ningú.  És un professional de contrastada experiencia,  gran profesional com ha demostrat molts anys. Si a la seva vida privada vol fer un tuit, que a mí no m’agradaria que el fés evidentment , però si el fa no li puc dir res, almenys públicament”. Aquest “almenys públicament” va semblar donar a entendre que en privat potser sí que havia recriminat Soler la redacció d’aquest tuit.

La piulada contra Alícia Romero no ha estat un atac aïllat de Soler contra el PSC els darrers dies. Cinc dies després de la que va fer contra ella, el socialista que patia la ràbia de Soler va ser Raimon Obiols. L’ex-primer secretari del PSC havia escrit: “O ens mantenim el respecte i construïm entre tots, a Catalunya i a Espanya, un futur d’unió i llibertat, o acabarem deixant dues Catalunyes i dues Espanyes que glaçaran el cor dels que vindran”. La resposta de Soler va ser: “Tota aquesta lírica per justificar el pacte Collboni-Sirera-Colau”. El propi Collboni també rep crítiques directes per part de l’empresari audiovisual al seu perfil de Twitter on són freqüents les reproduccions de les declaracions dels consellers d’ERC. Dissabte, retuitejava una imatge de l’alcalde treballant al seu despatx reproduïda en un article del diari ARA titulat: “Una foto de Felip VI i la bandera d’Espanya. Així ha redecorat Collboni el despatx de l’alcaldia”. Està clar que no ha paït gens bé la derrota del tàndem Xavier Trias-Ernest Maragall en el seu acord fracassat per fer-se amb l’alcaldia de Barcelona.

El director de TV3 va reconèixer, també, la seva impotència perquè els contractes de la CCMA amb les productores que fan els programes incloguin una clàusula que obligui els seus treballadors a respectar el Llibre d’Estil d’aquesta corporació. “És extremadament difícil perquè una cosa són els continguts de la casa i una altra cosa és que els continguts els facin lliurement en la seva vida particular”, es va lamentar. Toni Soler, que té 58 anys, compta amb 356.000 seguidors al seu perfil de Twitter, aconseguits lògicament per la seva omnipresència a TV3.

(Visited 393 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari