Espanya aprova indemnitzar a 130 víctimes de la talidomida

El Consell de Ministres ajusta la reparació en funció del grau de discapacitat

La ministra Ione Belarra, amb una víctima de la talidomida

130 persones que van néixer a Espanya amb greus malformacions en braços i cames causades per la talidomida rebran indemnitzacions que el Consell de Ministre aprovarà aquest dimarts.

Espanya, com ha reconegut el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, és un dels països que més ha trigat a oferir una reparació a totes les víctimes d’aquest fàrmac per a dones embarassades, dispensat a partir dels anys 50, ja que fins ara només havia aprovat ajudes per a 24 persones, previstes en els pressupostos generals de l’Estat del 2009.

Ara, l’executiu central indemnitzarà les 130 persones indicades per una avaluació de l’Institut de Salut Carlos II amb xifres que variaran en funció del grau de discapacitat. La indemnització serà de 396.000 euros per a discapacitats del 33%.

L’Associació de Víctimes de la Talidomida, però, no ha mostrat satisfacció per l’esborrany del reial decret, del qual ha lamentat que tracta d’import “com un premi de loteria”, ja que els beneficiaris haurien de tornar la meitat en impostos, però no coneix el text definitiu que aprova aquest dimarts el Consell de Ministres, segons recull El Periódico.

(Visited 94 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari