Serret demana l’oficialitat del català el primer dia de la presidència espanyola de la Unió Europea

La consellera critica la “manca de transparència” del govern espanyol a l’hora d’explicar el seu projecte

La consellera d'Acció Exterior i Unión Europea, Meritxell Serret, en una entrevista a l'ACN (Natàlia Segura)
La consellera d'Acció Exterior i Unión Europea, Meritxell Serret, en una entrevista a l'ACN (Natàlia Segura).

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, ha demanat a Europa complir amb els compromisos per assolir l’oficialitat del català a les institucions europees en el primer dia de la presidència espanyola de la UE: “El català a Europa s’ha de defensar i només depèn de la voluntat política“, ha apuntat la consellera.

Durant l’acte de clausura de la trobada Europa en Blau 2023 feta a Calonge, Serret ha criticat la “manca de transparència” del Govern de Pedro Sánchez a l’hora d’explicar el projecte per aquest semestre al Consell de la Unió Europea, que comença avui i s’allargarà fins a finals d’any.

“Cal continuar exigint al Govern espanyol que compleixi els compromisos que va adquirir per escrit i doni l’impuls polític necessari al reconeixement de l’ús del català a Europa”, ha assenyalat la consellera. Serret ha acusat el PSC i el PSOE de no ser “fiables” a l’hora de complir amb aquest compromís, fent referència a la resposta per escrit que ha donat el consell de la UE desmentint que el govern espanyol hagi demanat mai l’oficialitat del català.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari