La plantilla de Barça TV demandarà el club i Telefónica pel tancament del canal

Els treballadors carreguen contra l'entitat blaugrana per no implicar-se i reclamen que els readmetin

L'advocat del Col·lectiu Ronda, Natxo Parra, en una roda de premsa per parlar del tancament de Barça TV
L'advocat del Col·lectiu Ronda, Natxo Parra, en una roda de premsa per parlar del tancament de Barça TV

La plantilla de Barça TV demandarà el club i Telefónica si acaben sense acord les negociacions pel tancament del canal a finals de juny. Un dia abans que s’acabi el període oficial per negociar, els treballadors han carregat contra l’entitat blaugrana per no implicar-se en el procés, i han assegurat que reclamaran als jutjats ser readmesos. L’advocat del Col·lectiu Ronda, Natxo Parra, ha assegurat  que “és evident que es donen tots i cadascun dels paràmetres per concloure que hi ha una cessió il·legal de mà d’obra”. L’aturada definitiva de les emissions de la televisió blaugrana deixarà sense feina prop de 100 persones, algunes de les quals fa vint anys que estan vinculades al club.

En aquest sentit, Parra ha detallat que l’empresa de telecomunicacions “no assumeix cap risc empresarial” en aquesta subcontractació, ja que les instal·lacions són del Futbol Club Barcelona, i és el club qui organitza la feina en el dia a dia i també qui assumeix els increments salarials.  “Telefónica constitueix una mera pantalla per amagar que el club ostenta la condició real d’empresari. Mai han treballat per cap altre contacte o servei de Telefònica. Les ordres que reben són emeses pel club”, ha insistit l’advocat.

El representant legal dels afectats pel tancament ha assegurat que una prova de la manca de risc de l’empresa subcontractada és el “benefici desorbitat i fora de mercat” de 3,18 milions que han recollit en els últims tres anys. Els empleats demanen poder continuar treballant en els serveis audiovisuals, ja que consideren que seguiran funcionant encara que es tanqui el canal de televisió. Segons ha puntualitzat l’advocat del Col·lectiu Ronda, el cost anual de la plantilla és de 3,6 milions, una “despesa absolutament ínfima” pel Barça, que va facturar 1.017 milions la temporada 2021-2022 i espera ingressar 274 milions de benefici aquest exercici.

Els 94 afectats pel tancament del canal de televisió fundat el 1999 han lamentat que el Barça no s’hagi implicat en la negociació dels acomiadaments en cap moment, tot i les peticions reiterades per part de la plantilla. “Si el Barça és més que un club també ho hauria de ser per aquestes qüestions”, ha etzibat l’advocat dels treballadors, que reclamen la participació de l’entitat perquè és “l’única que pot assegurar el manteniment de la plantilla”. Després del tancament, els serveis audiovisuals del club quedaran reduïts a tretze persones de Barça Produccions. “És impossible pensar que les qüestions comunicatives i d’streamings es podran sostenir amb aquestes tretze persones”, ha assegurat Parra.

(Visited 121 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari