Aragonès apel·la a la “corresponsabilitat” en la construcció de la Taula Nacional de l’Aigua

El president català fa una crida al consens per "construir de nou les bases i els usos" dels recursos hídrics a Catalunya

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la primera Taula Nacional de l'Aigua (ACN)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet una crida al consens per “construir de nou les bases i els usos” dels recursos hídrics a Catalunya i millorar la “resiliència” del territori davant futurs episodis de sequera. Ho ha dit en l’acte de constitució de la Taula Nacional de l’Aigua, en el qual ha recordat que “el principal problema que tenim com a país és la sequera”.

Al respecte, Aragonès ha assenyalat que no és un fet “conjuntural”, sinó una adversitat a la qual cal fer front “amb mesures a curt, mitjà i llarg termini”. Per això, ha apel·lat a la “corresponsabilitat” ciutadana, institucional i del sector econòmic, i ha recordat que fins al 2027 s’invertiran 2.400 milions d’euros per crear les infraestructures necessàries per doblar el volum d’aigua regenerada.

La Taula Nacional de l’Aigua s’ha constituït en un acte que s’ha celebrat al Palau de Pedralbes de Barcelona, i és una eina amb una trentena d’entitats participants entre administracions, agrupacions agràries, sindicats, organitzacions empresarials, ambientals, turístiques, de recerca i socials. L’objectiu és que esdevingui un espai de debat sobre els usos de l’aigua en el context de canvi climàtic, i que permeti crear un marc de col·laboració entre els agents implicats per garantir un ús més eficient i sostenible dels recursos hídrics.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari