Sumar proposa una consulta per ratificar els acords de la taula de diàleg

La formació de Yolanda Díaz assenyala que el plantejament de referèndum d'autodeterminació és "a llarg termini"

  Yolanda Díaz, a l'acte final de campanya de BComú (ACN)

  El portaveu de campanya de Sumar, Ernest Urtasun, ha precisat que la proposta que inclourà la formació de Yolanda Díaz en el programa electoral per a aquesta legislatura és una consulta a Catalunya per ratificar els acords de la taula de diàleg entre la Generalitat i el govern espanyol. “No és cap novetat”, ha dit el portaveu aquest divendres al matí en una entrevista a RNE.

  “Hi haurà una proposta del programa dels comuns i Sumar ho recollirà en l’estatal. Hi haurà treball compartit que pivotarà sobre la idea que Catalunya pugui ratificar l’acord de la taula de diàleg”, ha insistit, i ha reivindicat com a “èxit” del seu espai polític aquesta taula després del “xoc per la unilateralitat”.

  Després que aquest dijous la cap de llista de Sumar per Barcelona, Aina Vidal, digués que el referèndum i el dret a decidir estarien, “com sempre”, al programa dels comuns, Urtasun ha remarcat que el plantejament de referèndum d’autodeterminació és “a llarg termini”. En aquest sentit, el portaveu de campanya de Sumar ha defensat que en algun moment caldrà que Catalunya voti per donar una nova legitimació al seu marc perquè l’Estatut vigent va ser retallat pel Tribunal Constitucional.

  (Visited 42 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari