Mas opina que el PDECat no s’hauria de presentar al 23-J perquè “es va dividint l’espai”

El partit lamenta que l'expresident de la Generalitat "ignora allò que és important per a Catalunya"

Artur Mas

Artur Mas ha opinat aquest divendres que el PDECat no s’hauria de presentar a les eleccions del 23 de juliol al Congrés dels Diputats, comicis als quals la formació concorrerà amb el candidat Roger Montañola al capdavant.

En una entrevista a Ràdio Estel, l’expresident de la Generalitat ha justificat l’opinió amb l’argument que “no té massa sentit anar dividint l’espai”, en referència a Junts per Catalunya.

“Cada vegada que ha passat, s’ha demostrat que no portava enlloc”, ha reflexionat Mas, que ha afegit que, en canvi en aquells municipis com Barcelona on s’ha fet “operacions conjuntes de suma” els resultats “han estat molt bons”. Mas ha considerat que totes dues formacions són iguals de responsables de no anar plegades.

Mas ha recordat que Xavier Trias va fer “una gran operació de suma dins d’aquest mateix espai ideològic, que, per cert, no s’hauria d’haver dividit mai internament” i ha subratllat que amb aquesta operació “ha guanyat les eleccions amb claredat”.

“Per tant, la recepta és molt evident. I quan és tan evident, no la pots estar negant una i altra vegada”, ha afegit. “I a partir d’aquí, l’esforç s’hauria de fer per arribar a un acord conjunt per fer el mateix que s’ha fet a Barcelona i a alguns altres municipis amb èxit”, ha reblat.

El PDECat, partit que Mas havia presidit, ha reaccionat a l’opinió de l’expresident de la Generalitat amb un vídeo a les xarxes socials que aprofita una escena del film ‘Love actually’ en què els actors Hugh Grant i Billy Bob Thorton emulen el primer ministre del Regne Unit i el president dels EUA en una roda de premsa posterior a una cimera.

El PDECat utilitza l’escena amb els diàlegs en anglès i els subtitula a conveniència per respondre Mas, atorgant a Hugh Grant el paper de Roger Montañola i a Billy Bob Thorton el del mateix expresident de la Generalitat.

Els periodistes, en la subtitulació modificada, pregunten al suposat Mas si el PDECat s’ha de presentar a les eleccions del 23-J, a la qual cosa el personatge contesta que no.

En el torn de rèplica, el Montañola fictici li contesta: “El president critica el que fem i ignora allò que és important per a Catalunya”.

El discurs continua en un crescendo de voluntat èpica en què el personatge afegeix: “Potser som un partit petit, però som un bon partit. El partit de la llei del mecenatge, d’evitar la multi-reincidència, de baixar els impostos, d’aconseguir inversions per a Catalunya, de no fer el paripé… Els que no fan vergonya. Els que no cal votar amb una pinça al nas”.

(Visited 122 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari