El PP acorda amb Vox que el partit d’ultradreta presideixi les Corts de l’Aragó

El pacte atorga la presidència a Marta Fernández i reserva als populars la vicepresidència i la secretaria primera

La diputada de Vox al Parlament de l'Aragó i nova presidenta de la cambra, Marta Fernández
La diputada de Vox al Parlament de l'Aragó i nova presidenta de la cambra, Marta Fernández

Foto: @aragonvox

El PP ha acordat amb Vox que el partit d’ultradreta presideixi les Corts d’Aragó. En un comunicat d’aquest divendres, els populars han confirmat l’acord que “se circumscriu exclusivament a la composició de la Mesa del parlament autonòmic”. El pacte atorga la presidència a Marta Fernández i reserva al PP la vicepresidència primera i la secretaria primera. Els populars han justificat incloure Vox perquè “en totes les legislatures, a excepció de la constituent, el tercer partit amb el nombre de vots més gran ha obtingut un lloc en aquest òrgan”, han declarat.

Segons el PP aragonès, la composició pactada “és un fidel reflex de la majoria del canvi” resultant del 28-M i respon “a la història i a la tradició del parlamentarisme”. Els representants d’ambdós partits, a més, han decidit constituir una taula de treball per “explorar les possibilitats d’assolir un acord basat en un programa de canvi”.

En una entrevista aquest divendres a Antena 3, el portaveu de campanya del PP, Borja Sémper, ha defensat que el partit no renuncia als seus “principis fonamentals”, i ha assegurat que estan fent “pactes transversals” per “trencar la política de blocs”. En aquest sentit, Sémper ha recordat que els vots del PP han permès que el socialista Jaume Collboni sigui l’alcalde de Barcelona.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari