Albiol i Campuzano pacten reactivar el Consorci de Badalona Sud per afrontar les agressions sexuals

L'alcalde veu "innegociable" que l'organisme sigui "transversal" i inclogui Educació, Interior i Territori

  El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, reunit amb l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, a la seu del departament (ACN)

  El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, i l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, han acordat reactivar el Consorci de Badalona Sud per frenar les agressions sexuals entre menors. Així ho han anunciat després de la reunió que han mantingut aquest divendres per tal d’analitzar la situació al barri badaloní de Sant Roc.

  El Consorci de Badalona Sud és organisme que fa uns anys havia estat format pel consistori de la ciutat i diversos departaments de la Generalitat, principalment el de Drets Socials, tot i que també hi havia participat el d’Interior o Educació. Fa dos anys, segons han detallat en la compareixença d’aquest divendres, es va acordar dissoldre’l de mutu acord davant la manca de resultats sobre el terreny.

  Ara, ambdues parts han pactat “aturar el procés de dissolució” amb l’objectiu de “reformular-lo” i convertir-lo en un organisme més transversal. En aquest sentit, Albiol ha defensat la necessitat de replantejar-lo d’acord amb les realitats que viu el barri de Sant Roc i tota la zona sud de la ciutat: “Es vol reformular i la presència de les diferents conselleries és tan important com la de l’Ajuntament o Drets Socials. Tinc molt clar que només es pot plantejar un nou model de consorci amb la participació activa d’Educació, Territori, Drets Socials i Interior“, ha insistit.

  Segons ha detallat Campuzano, els tràmits per reactivar l’organisme no estan del tots definits, malgrat que hi ha el “compromís econòmic” per part de les dues parts. El conseller també ha coincidit en la necessitat que Generalitat i consistori treballin de forma coordinada: “És molt evident que els problemes socials que es viuen a determinats barris de Badalona demanen una intervenció conjunta i estem convençuts que es necessita més acció comunitària i més intensiva”, ha defensat.

  Barnahus i programa del Bloc a Bloc

  Més enllà de recuperar el Consorci Badalona Sud, que es planteja com un projecte més a llarg termini, Albiol i Campuzano han explicat que en la trobada d’aquest divendres han coincidit en la necessitat de posar en marxa mesures “amb urgència” que es puguin aplicar en les pròximes setmanes o mesos.

  En aquest sentit, han detallat que de cara a la setmana vinent ja hi ha prevista una nova reunió entre tècnics del departament i del consistori per plantejar algunes fórmules d’intervenció al barri. Entre aquestes, Drets Socials ha proposat a l’Ajuntament de Badalona tirar endavant el programa de Bloc a Bloc de manera “immediata”, així com incorporar el programa de Barnahaus a la ciutat.

  El programa Bloc a Bloc es tracta d’un conveni entre ambdues institucions d’intervenció social integral als barris que té per objectiu organitzar les comunitats veïnals de Sant Roc, millorar la convivència i detectar tots els casos d’atenció social no identificats pels serveis socials. Campuzano ha afirmat que la proposta tècnica del departament està “formulada” i la voluntat és fer-la “aterrar de manera immediata”.

  Pel que fa al projecte de Barnahus, és un servei d’atenció a menors d’edat víctimes d’abusos sexuals que ara com ara només està en funcionament a Tarragona. Campuzano ha recordat que el govern català va anunciar recentment que licitaria 12 noves Barnahus i, en aquest sentit, ha afirmat que Badalona serà una de les ciutats on s’incorporarà el projecte.

  (Visited 37 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari