El PSOE descarta el debat a tres que proposa Feijóo

María Jesús Montero creu que el líder del PP té "por" d'enfrontar-se al president espanyol

El president del govern central, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo (Pool Moncloa)

Foto: La Moncloa

La ministra d’Hisenda i vicesecretària general del PSOE, María Jesús Montero, ha rebutjat aquest dijous la proposta del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, de celebrar un debat a tres amb el president espanyol, Pedro Sánchez, i la líder de Sumar, Yolanda Díaz. Segons Montero la proposta “no té cap sentit” perquè implica situar Sumar per davant de Vox, que ha obtingut millors resultats a les eleccions municipals.

“És una trampa, Feijóo busca enredar per fer soroll i per no celebrar un debat amb Sánchez que seria d’una gran utilitat”, ha afirmat en una entrevista a RNE, on ha conclòs que Feijóo té “por” de fer un cara a cara amb Sánchez. Montero també ha criticat el “vodevil” de PP i de Vox a Extremadura, i ha apuntat que “el més lògic” és que deixin governar els socialistes.

En aquest sentit, ha retret a Feijóo que no tingui un criteri únic respecte als pactes amb Vox, i li ha reclamat que sigui fidel al seu missatge i permeti que accedeixi al govern la llista “més votada”, que és la del PSOE. La ministra també ha descartat “l’abstenció tècnica” del seu partit per permetre la investidura de la candidata del PP, María Guardiola, perquè al seu entendre governar implica també disposar d’estabilitat al llarg de la legislatura.

En canvi, pel que fa a Barcelona, on el PSC ha assolit l’alcaldia malgrat no ser el més votat, Montero creu que és “lògic” que s’assolís un acord entre els socialistes i el PP per desbancar Xavier Trias. “Hauria estat gros que el PP hagués permès que a Barcelona governés el partit de Puigdemont, fugit de la justícia”, ha dit.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari