Quin tuit d’una entrevista a Mireia Vehí (CUP) ha esborrat RTVE?

La diputada de la CUP al Congrés dels Diputats Mireia Vehí i la periodista Gemma Nierga (RTVE)

Foto: @cafedidees_rtve

La periodista Gemma Nierga ha entrevistat aquest dimarts la diputada de la CUP al Congrés dels Diputats Mireia Vehí al programa Cafè d’idees de RTVE, i, com és habitual amb els diversos entrevistats, s’han publicat a Twitter els talls de vídeo d’algunes parts de l’entrevista. No obstant això, un d’aquests talls ha desaparegut del compte del programa unes hores després de publicar-lo.

Concretament, es tracta d’un fragment de l’entrevista en el qual Nierga pregunta a Vehí per les eleccions generals del 23-J i per la posició de la CUP davant una hipotètica investidura del candidat socialista i actual president del govern central, Pedro Sánchez. En el tuit ja esborrat, el programa explicava que “Mireia Vehí diu que “depèn dels resultats” la CUP podria donar suport a Pedro Sánchez”, i adjuntava un tall de vídeo amb part de les explicacions de la cupaire.

El compte del programa, però, ha eliminat el polèmic tuit i no ha incorporat a la crònica escrita de l’entrevista les declaracions de Vehí a les quals feia referència el tall de vídeo, d’uns 30 segons. En aquest, la diputada explicava que la CUP donaria suport a Sánchez “depèn dels resultats que hi hagi, perquè l’altra cosa que pot passar és una repetició electoral”, i afegia que “els escenaris estan molt oberts, i per tant nosaltres, de moment, construïm els límits des d’on juguem en aquests escenaris”.

No obstant això, la conversa entre Nierga i la cupaire sobre l’assumpte s’allarga en total uns cinc minuts, i al llarg d’aquesta Vehí assegura que “si és per la CUP, el PP i Vox no governaran”, però que si el PSOE i Sumar volen el suport dels cupaires i del grup independentista, han de parlar d’un referèndum.

L’exlíder de Podem a Catalunya, Albano-Dante Fachín, s’ha fet ressò de la publicació esborrada del compte de Twitter del programa de RTVE, i ha retret a la CUP les declaracions de Vehí. Diversos usuaris han recriminat a Fachín que el tall de vídeo estava fora de context, i l’exlíder de Podem ha respost afegint l’enllaç a l’entrevista sencera i assenyalant que, a parer seu, “el tuit del programa recull el que s’hi diu”. “Si està fora de context, la CUP hauria de queixar-se al programa. No a mi”, ha afegit.

(Visited 338 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari