Valls, “encantat” que Bcomú i el PP fessin alcalde Collboni

L'exregidor considera que l'acord Trias-Maragall era "una autèntica provocació" independentista

Manuel Valls
Manuel Valls

L’exregidor de Barcelona i exprimer ministre francès Manuel Valls s’ha mostrat “encantat” que BComú i el PP facilitessin l’alcaldia de la capital catalana a Jaume Collboni (PSC), frustrant la investidura de Xavier Trias, l’alcaldable de Junts, que comptava amb el suport d’ERC.

En un article publicat a La Vanguardia aquest dilluns, Valls s’ha congratulat que “quatre anys després, altres forces hagin pres la mateixa decisió”, en referència al decisiu amb què ell, llavors al capdavant de Barcelona pel Canvi, la candidatura de Ciutadans, va possibilitar la reelecció d’Ada Colau com a alcaldessa el 2019, impedint que fos investit l’aspirant d’ERC i guanyador d’aleshores, Ernest Maragall.

Sobre l’acord que havien tancat els darrers dies Xavier Trias i Ernest Maragall, l’exregidor de Barcelona pel Canvi ha considerat que era “una autèntica provocació” que “amenaçava de fer de Barcelona una plataforma independentista sense assegurar tampoc polítiques públiques capaces d’afrontar els reptes de la capital catalana”, i que “demostrava la voluntat d’imposar una altra vegada una lectura independentista davant del constitucionalisme”.

Sense cap referència expressa als comuns, Valls també ha destacat que els populars han pres “una decisió difícil poques setmanes abans de les eleccions generals, però valenta i intel·ligent, que anteposa l’interès general als interessos partidistes”. Per últim, ha expressat que “estic orgullós” d’haver deixat un “llegat” i una “petjada” que, segons ell, és “la d’un home lliure que creu que la política ha d’afavorir l’interès general”.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari