Feijóo sobre Barcelona: “Ha guanyat Espanya”

El líder del PP diu que l'elecció de Collboni demostra el "sentit d'Estat" de la seva formació

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat aquest dilluns que el vot dels quatre regidors del PP a Barcelona en favor de la investidura del socialista Jaume Collboni és una maniobra de sentit d’Estat on “en realitat ha guanyat Espanya”. Segons Feijóo, l’objectiu del PP ha estat que “Espanya torni a la centralitat trenqui d’una vegada la política de blocs on ens han volgut instal·lar a tots”. “Ho hem fet a tot arreu, també a Barcelona i Vitòria, sense seguir altres interessos que el sentit d’Estat i sense demanar res a canvi per defensar aquest sentit d’Estat”, ha dit en un esmorzar informatiu a Madrid.

Núñez Feijóo ha volgut dissociar l’elecció del candidat del PSC a Barcelona de la situació del PSOE a Espanya, perquè a diferència de Jaume Collboni el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, “està disposat a continuar essent president amb els vots dels independentistes”. Segons ha explicat, el primer plantejament del PP després de les eleccions del 28-M a Barcelona “va ser parlar amb el PSOE”. “Vam trucar el seu secretari d’organització i li vam dir que estàvem disposats a facilitar un govern del PSC sempre que no tingués com a soci un partit sobiranista i populista com els comuns”. Segons Feijóo, “sorprenentment ens van dir que això no ho portaven ells, que parléssim amb el PSC”, i el PP ho va fer.

El president del PP ha presentat també en aquesta conferència un decàleg de mesures que adoptarà si arriba a la Moncloa. Passa per una reducció de ministeris i una auditoria de l’administració. També una rebaixa d’impostos, començant per l’IRPF a les rendes mitjanes i baixes. A més ha promès que les primeres lleis seran per recuperar els delictes de sedició i un augment de les penes per corrupció, i remetrà al Congrés una nova llei del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per garantir “la independència” dels jutges, magistrats i fiscals.

Feijóo també ha afirmat que la “lluita per la igualtat i contra la violència de gènere” serà “una política transversal i allunyada del partidisme”, i trucarà els agents socials. També una revisió “una a una” de les lleis on el vot de Bildu ha estat decisiu. Igualment, ha promès que convocarà una conferència de presidents per fixar un calendari de treball sobre fons europeus, polítiques d’aigua i finançament autonòmic, i situarà com a prioritat d’Estat la presidència espanyola del Consell Europeu.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari