La sequera i el Barça

Diu l’embarbussament: “Plou poc, però, pel poc que plou, plou prou”. Doncs, aquests dies ha plogut força, però pel que diuen, no prou. El que ve a ser un galimaties. Ho resumeix molt bé Raimon en la seva cançó Al meu país la pluja: “Al meu país la pluja no sap ploure/ O plou poc o plou massa/ Si plou poc és la sequera/ Si plou massa és la catàstrofe…”. Després d’un llarg període de ploure poc o gens ara plou força, però els experts ens diuen que, tot i això, encara és insuficient, que segueix la sequera, que els pantans no s’acaben d’omplir prou. Alguna cosa no estem fent bé. Aquí hi ha una fuita molt gran. D’entrada, és molt propi d’aquest país només recordar-se de santa Bàrbara quan trona. De veritat que no era previsible aquesta sequera? De veritat que no s’hagués pogut avançar feina per evitar el correm-hi tots? En fi, al meu país la pluja no sap ploure, i els polítics no saben governar.

Però, jo no volia parlar de la sequera, o no només, el que volia en realitat era parlar d’una altra sequera, la del Barça. Finalment, Messi no vindrà. Es veu que perquè ell entri s’han de vendre jugadors i l’argentí ha decidit, amb bon criteri, deixar-ho córrer. Amb la pèssima gestió que del tema se n’ha fet, tinc la sensació que hem perdut dues vegades al millor jugador del món i de la història. Ho explicava Gerard Piqué, va marxar l’argentí, ha marxat ell, ho han fet també Sergio Busquets i Jordi Alba. S’assenyalava els capitans com els grans culpables de la sequera blaugrana perquè cobraven massa. Marxen ells, i el problema es queda. No quadra. Passa com amb la pluja, plou, però la sequera persisteix. En el cas del Barça, redueixes massa salarial, però el fair play no es mou.

D’acord, compro que Josep Maria Bartomeu és la Yoko Ono del Barça, que va provocar les plagues d’Egipte, que va estirar més el braç que la màniga, que no sabia gestionar, que no va pensar en santa Bàrbara, i tronava, fins i tot, compro que està darrere de la mort de John F. Kennedy. Reprovable, ho censuro. Reconegut això, què està fent Joan Laporta per acabar amb la sequera? Està fent el que deia el president Josep Tarradellas que no es pot fer mai en política, el ridícul. Com explica sinó que Messi, Piqué, Busquets i Alba hagin hagut de plegar, i que això no hagi servit de res. Encara, diuen, han de sortir més jugadors per mirar de restablir el rumb del vaixell. No sé, se m’acut que qui potser ha d’abandonar el vaixell és Laporta.

Ho canta Tomeu Penya: “Plou i a defora bufa es vent/ Que me fa sentir petit/ com un granet d’arena…”.

(Visited 82 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari