Cessa la presidenta del Consell Professional de la CCMA de Programes que feia piulades de suport a Xavier Trias

Marta Prats va deixar el càrrec dos dies després que EL TRIANGLE publiqués que ha fet campanya per l’alcaldable de Junts i que retuiteja missatges de Puigdemont i dirigents independentistes

Consell Professional de Programes i Continguts Culturals de la CCMA elegit el juny del 2019 amb una foto de Marta Prats requadrada a dalt

Marta Prats Geli va cessar com a presidenta del Consell Professional de Programes i Continguts Culturals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) l’11 de juny. Dos dies abans, EL TRIANGLE havia publicat un article en el qual s’informava que havia utilitzat el seu perfil de Twitter per donar suport a la campanya a l’alcaldia de Barcelona del candidat de Junts per Catalunya, Xavier Trias.

El 20 de maig, va fer un missatge que incloïa l’entrevista que el digital Vilaweb va fer a Trias i en va destacar aquesta frase seva: “L’estratègia del diàleg l’he practicada durant molts anys, amb un fracàs important”. Dues setmanes abans havia sortit en defensa del candidat a alcalde de Junts quan va afirmar que la gent que cobra 3.000 euros al mes té problemes per arribar a finals de mes. Va retuitejar el missatge en què Trias intentava justificar aquesta polèmica afirmació dient que “defensem que Barcelona no pot ser una ciutat competitiva només perquè té sous baixos”.

Dos dies abans de les eleccions, Marta Prats també va publicar missatges contraris a la candidatura d’Ada Colau a la reelecció. Va retuitejar un post on hi havia la fotografia d’un cartell on es veia Colau amb un text on es llegia “Si tu no hi vas Ella es queda”. També en va publicar un altre replicant una candidata de la llista de Colau, Janet Sanz. Sanz havia criticat el model de la dreta per Barcelona i Prats li va respondre: “El de la dreta no ho sé, però l’alternativa al vostre és un d’intel·ligent”.

Un dia abans del seu cessament, Marta Prats va retuitejar un article publicat a diarilaveu.cat on el seu autor, Víctor Labrado, sortia en defensa de Trias davant les crítiques que li va fer l’artista Juana Dolores en una entrevista al programa Més 324 de TV3. Per Labrado, Dolores havia fet una invitació a la policia patriòtica quan va desitjar que li caigués un meteorit al candidat de Junts a l’alcaldia de Barcelona.

Els darrers temps, al seu perfil de Twitter, Prats ha reenviat missatges de Carles Puigdemont, Jordi Turull, Clara Ponsatí, Antonio Baños, Òmnium Cultural, Assemblea Nacional Catalana, Plataforma per la Llengua, el grup Koiné, Josep Lluís Alay, Lluís Llach, Pau Juvillà, Jordi Graupera o Albert Botran. Aquest dimarts reenviava una convocatòria de la Plataforma per la Llengua del País Valencià per traçar estratègies davant l’arribada de PP i Vox al govern d’aquesta comunitat autònoma.

Marta Prats és lingüista de TV3 des de fa molts anys i era presidenta del Consell de Programes de la CCMA des de la seva constitució el 25 de juny del 2019. Aquest Consell té assignades les funcions d’assessorar i donar suport als professionals, representar-los davant la direcció, canalitzar cap a la direcció les demandes, les propostes i els suggeriments, actuar com a instància de comunicació, diàleg i consulta entre la direcció i els professionals, i també entre aquests i l’opinió pública. Joan Ribas Salguero, que fa prop de 12 anys que treballa a la CCMA com a desenvolupador frontend i dissenyador de webs i és discret en l’ús de les xarxes socials, ha substituït Marta Prats en la presidència d’aquest organisme.

(Visited 369 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari