El Suprem torna a investigar si es van desviar fons de l’ACM al procés

El recurs de la Fiscalia aconsegueix la reobertura d'un cas de presumpta malversació, frau i exaccions il·legals arxivat per l'Audiència de Barcelona

David Saldoni

El Tribunal Suprem ha reobert la investigació a nou membres i directius de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) per la presumpta comissió dels delictes de malversació, frau i exaccions il·legals per actuacions vinculades amb el procés.

L’Audiència de Barcelona va ordenar l’arxivament el juliol del 2017, en considerar que s’havia vulnerat el dret de defensa i la intimitat en allargar el secret de sumari, però un recurs interposat per la Fiscalia ha aconseguit ara que es reprengui la instrucció.

El Suprem ha conclòs que l’arxivament va ser precipitat, ha avalat la interlocutòria que va ordenar escorcolls i ha rebutjat que es vulneressin drets fonamentals dels investigats, entre els quals hi ha l’expresident de l’entitat i actual diputat de JxCat David Saldoni.

Als investigats se’ls relaciona amb un desviament de diners de l’ACM per a la creació d’estructures que ajudessin a celebrar el referèndum de l’1 d’octubre del 2017 i altres activitats relacionades amb el procés.

(Visited 116 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari