La ministra de Transports demana a la Generalitat que aclareixi què vol dir “el traspàs integral de Rodalies”

Raquel Sánchez respon al govern català que la Generalitat "és titular del servei des de fa més de 12 anys" i l'insta a subscriure el contracte programa amb Renfe

La ministra Raquel Sánchez

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha considerat que el servei de Rodalies “en termes generals, funciona bé”, malgrat incidències com la darrera a R3, i ha destacat que “tenim un programa d’inversions” que “s’està complint” que preveu que millorarà el servei els pròxims anys, en una entrevista concedida a Catalunya Ràdio aquest dijous.

Sánchez també ha indicat que, a Catalunya, afronten “molts anys de desinversió” amb unes conseqüències que no poden corregir “d’un dia per un altre”, i ha afegit que “no deixa de sobtar” que l’Agència Catalana de Consum els hagi obert un expedient, que podria acabar en una multa d’un milió d’euros, per una incidència a Gavà, sense haver demanat també “explicacions al titular”, en referència a la Generalitat. A més, ha considerat que l’Agència Catalana de Consum està actuant “com a part i jutge“.

La ministra, així mateix, ha admès que “no és agradable” que l’hagi reprovat el Parlament de Catalunya, defensant que forma part del govern “que més ha invertit en la xarxa de Rodalies des de fa molts anys”.

Pel que fa al traspàs de Rodalies, ha manifestat que després de dos anys com a titular del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana “encara no entenc què vol dir traspàs integral de Rodalies” al·ludit per la Generalitat, i ha demanat al govern català que aclareixi què volen dir, indicant que la Generalitat n’és titular “des de fa més de 12 anys del servei”.

La ministra Sánchez ha argumentat que la mateixa xarxa “la fan servir altres operadors”, i que el que ja han acordat amb la Generalitat i es fa en alguns territoris és que “en punts de la xarxa on circulen altres operadors, això ja s’està fent”, i que també hi ha previsions que “si hi ha punts de la xarxa que només es fan servir per a la circulació dins de la comunitat, això també és possible”. Per últim, ha instat la Generalitat a subscriure el contracte programa amb Renfe per millorar el funcionament de les Rodalies.

(Visited 72 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari