Catalunya es manté líder en desnonaments, tot i que disminueixen el primer trimestre

Els primers mesos del 2023 es van registrar un 15% menys de judicis verbals per ocupació d'habitatges

Macrodispositiu policial per executar el desnonament de la Casa Àfrica
Macrodispositiu policial per executar el desnonament de la Casa Àfrica

Els desnonaments van caure un 40,6% a tota Espanya durant el primer trimestre del 2023, en gran mesura a causa de la vaga de lletrats de l’administració de justícia, que va durar entre el 23 de gener i el 28 de març. En total, segons un informe del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), es van executar 6.579 desnonaments arreu del país en el període esmentat, dels quals el 74% va ser per impagament del lloguer (4.860).

Ara bé, Catalunya continua sent líder, ja que va concentrar el 26,1% de tots els desnonaments, amb un total de 1.715. Per darrere se situa Andalusia, la Comunitat Valenciana i la Comunitat de Madrid. Només tenint en compte els derivats d’impagament del lloguer, en primera posició apareix també Catalunya, amb 1.240 (el 25,5% del total). Pel que fa als que resulten d’execucions hipotecàries, lidera la classificació Andalusia i Catalunya és tercera, amb 299.

D’altra banda, durant el primer trimestre van ingressar als òrgans judicials 629 judicis verbals possessoris per ocupació il·legal d’habitatges propietat de persones físiques, entitats sense ànim de lucre o entitats públiques que tenen habitatge social. Es tracta d’un 15% menys que l’any anterior. En aquest cas, Andalusia és on se’n van registrar més (el 23,1% del total) i Catalunya és tercera, amb 94.

(Visited 129 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari