L’IPC cau nou dècimes al maig pel descens dels carburants i se situa en el 3,2%

L'indicador subjacent baixa cinc dècimes, fins al 6,1%, el nivell més baix des del juliol de l'any passat

L’Índex de Preus de Consum (IPC) a Espanya ha caigut nou dècimes al maig i s’ha situat en el 3,2%, segons l’indicador avançat publicat aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Es tracta de la xifra més baixa des del juliol del 2021.

El descens s’explica sobretot pel descens del preu dels carburants i una menor pujada dels preus dels aliments respecte del mateix període de fa un any. L’indicador subjacent -que no té en compte els aliments no elaborats i l’energia- ha baixat cinc dècimes, fins al 6,1%, el nivell més baix des del juliol passat.

Pel que fa a la variació mensual, els preus de consum van registrar una taxa del -0,1% respecte al mes d’abril. Aquestes dades provisionals són un avançament de les que es publicaran el mes que ve.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari