Colau finança amb 412.000 euros la cooperativa de la parella del regidor Marc Serra

L’assignació de fons públics ha generat sospites de favoritisme i possible incompliment de normes ètiques i legals

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (CCMA)
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (CCMA).

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va finançar amb diners públics la cooperativa Fil a l’Agulla, de què és sòcia Lidia Casanovas Abancó, parella del regidor de Sants-Montjuïc i de Drets de Ciutadania, Participació i Justícia Global del consistori barceloní, Marc Serra, informa Metrópoli Abierta. Segons la mateixa informació, l’entitat va rebre 412.267 euros entre el 2015 i el 2022, principalment a través de subvencions i contractes públics. Serra va ser assessor de Jaume Asens entre el 2016 i el 2019 i és un dels juristes que participen en el disseny de la defensa legal dels procediments oberts contra Colau.

Fil a l’Agulla SCCL ha subscrit 54 contractes amb l’administració de Colau per un import total de 180.628,69 euros, i ha rebut 21 subvencions municipals per un valor de 231.638,35 euros, afegeix Metrópoli Oberta. La cooperativa, segons explica a la seva pàgina web, treballa “per una societat més igualitària on les persones es puguin desenvolupar de forma integral i puguin establir relacions personals i grupals de manera més lliure i conscient, integrant el conflicte com a font d’aprenentatge”, i es dedica a la formació i l’acompanyament d’equips en organitzacions, amb un enfocament a la igualtat de gènere i la diversitat.

Tot i això, l’assignació de fons públics a aquesta cooperativa ha generat sospites de favoritisme i possible incompliment de normes ètiques i legals i, segons alguns juristes, els contractes i subvencions atorgats podrien incórrer en conflicte d’interessos i en delictes com prevaricació, malversació i tràfic d’influències. Els contractes menors, que representen al voltant del 15% de les contractacions municipals, es fan servir per adquirir serveis i subministraments per una quantitat inferior a 15.000 euros, sense necessitat d’un procés de licitació amb competència i publicitat.

L’Ajuntament de Barcelona ha respost aquestes acusacions amb amenaces legals, i no ha proporcionat informació clara. Marc Serra té un altre cas pendent amb la justícia per la presumptacomissió de delictes de coacció i prevaricació relacionats amb l’activitat immobiliària del fons finlandès Vauras.

(Visited 181 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari