Comença la vaga de busos a Barcelona que s’allargarà dues setmanes

La Generalitat ha decretat serveis mínims del 40% en les franges afectades per les aturades

  Passatgers esperant per pujar a un bus de la línia 27 a la parada de l'estació de Sants (ACN, Marta Vidal)

  Els conductors d’autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) comencen aquest dilluns una vaga a la capital catalana amb aturades parcials de dilluns a divendres que s’allargarà fins al 26 de maig. Concretament, els sindicats ACTUB, SIT i ACAT han convocat aturades entre les 8.00 i les 10.00 h, i entre les 16.00 i les 18.00 h, excepte el dijous, 18 de maig, quan l’aturada serà de 24 hores.

  La Generalitat ha decretat serveis mínims del 40% en les franges d’aturades parcials, i del 20% de 2 a 4 h. De cara al 18 de maig, s’ha decretat un 40% dels busos entre les 6.30 i les 9.30 h i entre les 16.00 i les 20.00 h, amb un 20% a la resta de franges.

  TMB ha informat que, per tal de complir els serveis mínims decretats, es poden dur a terme accions reguladores abans de les franges horàries de la vaga, cosa que pot afectar el temps d’espera. Després de les aturades, el servei de bus s’anirà normalitzant gradualment.

  El passat divendres, TMB i els sindicats van reunir-se per tractar d’aturar la vaga sense èxit. Els treballadors asseguren que l’empresa incompleix el conveni signat el mes d’octubre passat, però TMB ho desmenteix i recorda que dos dels tres sindicats convocants de la vaga no van signar el darrer conveni.

  (Visited 49 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari