Patronal i sindicats signen l’acord per incrementar els salaris un 10% fins al 2025

UGT, CCOO, CEOE i Cepyme ratifiquen el V Acord per a l'Ocupació o la Negociació Col·lectiva (AENC)

Els màxims reponsables de CEPYME, COEO, CCOO i UGT, en l'acte de signatura del V Acord per a l'Ocupació o la Negociació Col·lectiva (AENC)

Foto: CEOE

Els secretaris generals dels sindicats CCOO i UGT i els presidents de les patronals CEOE i CEPYME han signat aquest dimecres el V Acord per a l’Ocupació i la Negociació Col·lectiva (AENC), amb què recomanen una pujada salarial del 10% entre els anys 2023 i 2025.

En concret, l’acord contempla una pujada salarial del 4% enguany i del 3% el 2024 i el 2025, a més d’una clàusula de revisió que s’activaria en funció de la inflació per aplicar un increment addicional de l’1%.

L’acord es va tancar la setmana passada, en espera de confirmació per part dels òrgans de direcció dels sindicats i la patronal, i s’ha ratificat al Círculo de Bellas Artes sense la presència de cap membre del govern d’Espanya, ja que es tracta d’un acord sorgit de la negociació entre les parts signants.

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, va expressar el seu agraïment als agents socials la setmana passada per “un acord tan important destinat a protegir els salaris de les persones treballadores”, després de més d’un any de negociacions. També el cap de l’oposició, Alberto Núñez Feijóo (PP), es va congratular pel preacord.

Aquest dimecres, el president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha destacat que l’acord “no va contra ningú”, sinó “a favor de tots i d’Espanya”.

(Visited 10 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari