El Banc d’Espanya informa que gairebé la meitat dels llogaters estan en risc de pobresa

El percentatge de propietaris joves ha caigut més de 30 punts en l'última dècada i és del 36,1%

Gairebé la meitat dels llogaters a tot Espanya estan en risc de pobresa o d’exclusió, segons un informe del Banc d’Espanya publicat aquest dimecres. En concret, l’any 2021 un 48,9% dels llogaters estaven en aquesta situació, la xifra més alta de la Unió Europea, i el 40,9% dedicaven més del 40% de la seva renda a pagar l’habitatge.

L’informe també constata la caiguda de les persones propietàries de la seva residència habitual, que ha passat d’un 82,6% el 2011 a un 73,9% el 2020, i encara més pronunciada entre els menors de 35 anys, passant del 69,3% al 36,1%. Com a conseqüència, ha crescut molt significativament el mercat de lloguer, amb un augment net estimat de 800.000 llars i 2 milions de persones entre 2011 i 2021.

En l’informe, el Banc d’Espanya destaca que la nova llei de l’habitatge espanyola posa èmfasi en el “necessari augment de l’oferta de l’habitatge de lloguer”, però avisa que “podria generar efectes indesitjats a mitjà termini”, com canvis en la composició de l’oferta o increments de preus en segments no regulats.

(Visited 19 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari