Foment del Treball portarà a l’Audiència Nacional l’impost de patrimoni

La patronal defensa que el tribut és "inconstitucional" perquè "és clarament confiscatori"

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, en la roda de premsa per presentar noves accions contra l'impost del patrimoni (ACN, Jordi Bataller)

La patronal catalana Foment del Treball ha decidit portar a l’Audiència Nacional la seva “lluita” per tombar l’impost del patrimoni, i ha interposat un recurs contenciós-administratiu per impugnar l’ordre ministerial que regula el tribut i perquè elevi una qüestió d’inconstitucionalitat contra el gravamen. “L’impost del patrimoni el volem eliminar pel civil o pel criminal, tot i que jurídicament no sigui una expressió correcta”, ha assenyalat el president de Foment, Josep Sánchez Llibre.

“Espanya té un impost del patrimoni que no existeix en cap altre país de la Unió Europea, que grava l’estalvi, minva la nostra competitivitat i distorsiona la nostra activitat econòmica”, ha criticat Sánchez Llibre. “Ho tenim claríssim. Vam començar el nostre mandat fa quatre anys plantejant aquesta qüestió, de molta rellevància pels empresaris de Catalunya”, ha afegit el president de Foment.

Volem que l’impost del patrimoni desaparegui de la legislació espanyola i l’únic camí possible és el TC. Estem convençuts que el declararà inconstitucional perquè és un tribut clarament confiscatori”, ha insistit Sánchez Llibre, que ha explicat que la via de l’Audiència Nacional és la tercera que utilitza Foment després dels dos recursos d’inconstitucionalitat –contra l’impost del patrimoni i l’impost de les grans fortunes- entrats al TC a través de partits polítics i governs autonòmics.

(Visited 14 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari