El Consell de Ministres aprova la nova línia d’avals per a la compra d’habitatge

La mesura, dirigida a joves i famílies amb menors, tira endavant malgrat l'oposició d'Unidas Podemos

Roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres del 9 de maig del 2023

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts una línia d’avals de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) per garantir el 20% de la hipoteca d’un primer habitatge, i la compra de sòl al Ministeri de Defensa per a construir 20.000 habitatges en terrenys públics de 36 municipis que actualment es troben en desús.

Els avals, que es poden sol·licitar fins al 31 de desembre del 2025 sense cost per al sol·licitant, tenen com a destinataris famílies amb menors a càrrec i joves de fins a 35 anys amb ingressos inferiors als 37.800 euros anuals. Amb aquesta mesura, impulsada malgrat l’oposició d’Unidas Podemos, el govern d’Espanya pretén facilitar la compra d’uns 50.000 habitatges.

A més, una línia de préstecs de l’ICO es dirigirà a la construcció i rehabilitació de 43.000 habitatges, sota la condició que es destinin al lloguer assequible durant un termini d’almenys 50 anys.

Pel que fa a la compra de sòl del Ministeri de Defensa, l’Entitat Pública de Sòls (SEPES) aixecarà 20.000 habitatges a partir d’una operació dotada amb un pressupost de 514,3 milions d’euros, sense IVA (uns 620 milions d’euros, IVA inclòs).

(Visited 1 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari