Aragonès vincula l’avaria a l’R2 Sud a la manca d’inversions dels governs espanyols i insisteix a traspassar Rodalies

El president ha visitat l'estació de Gavà i ha retret que la ministra Sánchez no ho hagi fet

El director general de Conservació i Manteniment d'Adif, Ángel Contreras, amb el president Pere Aragonès i el conseller Juli Fernàndez, a l'estació de Rodalies de Gavà (ACN)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, vincula l’avaria de la línia R2 Sud a la manca d’inversions dels diferents governs espanyols, motiu pel qual reclama un cop més el traspàs de Rodalies a la Generalitat.

Aragonès ha visitat aquest dilluns l’estació de Gavà (Baix Llobregat), epicentre de la incidència que ha deixat fora de servei el sistema de comunicacions a la línia. Ho ha fet juntament amb el conseller de Territori, Juli Fernández, i el director general de Conservació i Manteniment d’Adif, Ángel Contreras.

“Aquest incident s’ha produït fa una setmana, i suposa un caos en el sistema de Rodalies que passa un dia sí, un dia també”, ha retret. En aquest sentit, ha destacat que una visita com la seva amb el conseller de Territori no hauria d’haver estat l’única de caràcter polític: “Lamento que ara com ara la ministra de Transports, Raquel Sánchez, no ho hagi fet, quan ho té al costat mateix de casa”.

“Anomalies com aquesta fa que ciutadans d’arreu del país se sentin tractats com a ciutadans de segona”, ha afegit, en aquest cas concret els de les comarques del Baix Llobregat, el Garraf, el Baix Penedès i el Barcelonès.

Aquest tipus d’avaries, ha dit Aragonès, són conseqüència de decisions de caràcter polític: “Portem dècades de manca d’inversió, no és una prioritat política dels governs espanyols, ni els d’abans ni el d’ara”, ha assenyalat.

És per aquest motiu que posa de manifest la necessitat que es pugui gestionar el servei de Rodalies des de Catalunya, una funció per la qual el Govern insisteix un cop i un altre al govern estatal. “Ens fem nostra la veu que hi ha a Catalunya per assumir totes les responsabilitats en l’àmbit ferroviari, estem convençuts que per poc bé que es faci la gestió des d’aquí, es farà millor que la que es fa ara”, ha afegit.

(Visited 9 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari