Aragonès insta el Ministeri d’Agricultura a posar damunt la taula una proposta d’ajudes per a la sequera

El president del Govern aposta per adaptar les estacions d'esquí i canviar-ne el concepte amb activitat tot l'any

Pere Aragonès, presidente de la Generalitat de Catalunya (ACN)
Pere Aragonès, presidente de la Generalitat de Catalunya (ACN).

El president del Govern català, Pere Aragonès, ha respost a les reclamacions dels afectats pels tancaments dels canals d’Urgell i Segarra-Garrigues i ha insistit a demanar al Ministeri d’Agricultura que posi damunt la taula una proposta d’ajudes per compensar les pèrdues. Quan hi sigui, ha afegit, “el Govern també hi serà”, de la mateixa manera que també caldrà que les institucions europees adaptin la Política Agrària Comuna (PAC) a aquesta “sequera dura” que afecta l’àmbit mediterrani. En una visita a la Vall de Boí, Aragonès també ha parlat de la necessitat de replantejar el concepte de les estacions d’esquí davant el canvi climàtic per tal que tinguin activitat tot l’any sense dependre de la neu.

Aragonès ha insistit a tornar a reclamar al Ministeri, com a competent en l’àmbit, una proposta d’ajudes per les pèrdues que hi haurà. El president ha afegit que sent conscient que s’afronta una temporada “complexa” caldrà “atendre totes les peticions” de pagesos d’arreu de país.

En aquest sentit, ha dit que és imprescindible que les institucions europees entenguin que la sequera és molt dura a l’àmbit mediterrani i que afecta la sostenibilitat de les explotacions agrícoles, especialment les més petites. Per això, ha demanat una resposta àgil, amb poca burocràcia i recursos ben dirigits.

(Visited 17 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari