Troben una escletxa per retirar algunes de les llicències del bloc dels 120 pisos turístics

El consistori s'acull a una llei recent de la Generalitat i podrà retirar 69 de les 120 llicències

Un bloc pot passar a ser de pisos turístics (RAC1)

L’Ajuntament de Barcelona retirarà la llicència turística a 69 dels 120 pisos del bloc del carrer Tarragona que es poden explotar com a habitatges turístics per decisió judicial.

La tinenta d’Alcaldia d’Ecologia i Infraestructures, Janet Sanz, s’ha reunit aquest divendres amb els veïns per explicar-los que la Llei de facilitació de l’activitat econòmica de la Generalitat permet retirar la llicència als pisos que fa tres mesos que la tenen, però que encara no exerceixen.

Sanz ha explicat que almenys 69 dels 120 pisos tenen contractes de lloguer vigents, per la qual cosa, no han pogut ser utilitzats com a habitatges turístics. També ha demanat informació als veïns sobre la resta de pisos per si n’hi ha d’altres amb aquesta casuística.

Sanz ha explicat que aquest mateix divendres s’ha comunicat la decisió a la propietat dels pisos, que ara tindran uns dies per recollir la notificació i presentar al·legacions. El consistori després les haurà de contestar.

“Ens podem agafar a això”, ha explicat la tinenta d’Alcaldia en declaracions als mitjans. “Podem demostrar que els pisos tenen un contracte de lloguer vigent que, per tant, no hi ha hagut un inici de l’activitat turística i en conseqüència cessar-la”.

En paral·lel, el govern d’Ada Colau ha exigit al Govern de Pere Aragonès que doti el cos legislatiu català d’una “normativa valenta” que “deixi de prioritzar, facilitar i promocionar” els habitatges d’ús turístic “a Barcelona i a tot Catalun

(Visited 16 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari