Pacte entre sindicats i patronal per incrementar els salaris

La pujada, pendent de la ratificació de les cúpules, serà del 4% enguany i del 3% el 2024 i el 2025

Manifestació per la pujada dels salaris, aquest 1 de maig

Foto: ACN, Maria Asmarat

Els sindicats i la patronal han tancat aquest divendres un preacord per incrementar els salaris un 4% enguany i un 3% el 2024 i el 2025, segons ha avançat la Cadena SER, en el marc de la negociació de l’acord per a l’ocupació i la negociació col·lectiva (AENC).

La mateixa informació especifica que l’acord, pendent de ratificació per part dels òrgans de direcció de CCOO, UGT i la CEOE, inclou una clàusula de revisió anual en funció de l’evolució de preus, que podria aplicar una pujada addicional de fins a l’1%.

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha expressat el seu agraïment als agents socials per “un acord tan important destinat a protegir els salaris de les persones treballadores”, i ha afegit que, d’aquesta manera, patronal i sindicats “tornen a estar a l’altura del nostre país”, després de més d’un any de negociacions.

També el cap de l’oposició, Alberto Núñez Feijóo (PP), s’ha congratulat pel preacord en un missatge a Twitter on ha contraposat la “responsabilitat” d’empresaris i sindicats a “la desídia del govern”, al qual acusa d’haver renunciat a un pacte de rendes.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari