Expulsen cautelarment un aspirant a la Guàrdia Urbana per fer tocaments a tres companyes

Els fets haurien passat durant les sessions de defensa personal que es duen a terme al centre formatiu

Guàrdia Urbana (ACN)
Guàrdia Urbana (ACN)

L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) ha expulsat cautelarment un aspirant a agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, acusat de fer tocaments íntims almenys a tres companyes alumnes de l’escola, segons ha avançat La Vanguardia i ho han confirmat a l’ACN fonts del Departament d’Interior. L’escola ha notificat a l’individu que l’aparta de forma provisional del curs, i ha informat l’Ajuntament de Barcelona perquè rebaixi el pagament de la prestació corresponent a aquesta formació.

L’ISPC va iniciar la investigació interna després que la setmana passada una alumna comuniqués a un instructor que un company li havia tocat les parts íntimes durant una sessió de defensa personal. Durant el procés, van aparèixer dues víctimes més que van confirmar haver patit el mateix, i van indicar que l’alumne sobrepassava els límits del contacte físic en aquestes sessions.

El centre ha obert un expedient disciplinari i una investigació interna que determinarà la continuïtat del presumpte autor dels fets, i es reserva la possibilitat de portar el cas davant de la justícia. Alhora, la direcció de l’institut ha ofert a les víctimes acudir als tribunals, i el cos policial ha ofert la seva total col·laboració amb la investigació.

L’aspirant suspès va aprovar l’última ronda d’oposicions que va convocar l’Ajuntament de Barcelona per ocupar una de les 150 places d’agent de la Guàrdia Urbana.

(Visited 6 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari