El Parlament aprova presentar un recurs al Suprem per la retirada de l’escó de Borràs

ERC, Junts i CUP hi voten a favor i PSC, Comuns, Vox, Cs i PPC demanen aplicar ja la decisió de la JEC

Laura Borràs

El ple del Parlament ha aprovat aquest dijous al vespre presentar un recurs contenciós administratiu i demanar mesures cautelars al Tribunal Suprem contra la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar les credencials de diputada a la presidenta suspesa, Laura Borràs.

La votació ha arribat després que la Mesa de la cambra hagi elevat al ple la proposta perquè, amb ampliació de l’ordre del dia, s’avali la presentació del recurs. La majoria independentista del ple ha propiciat l’aprovació de la proposta, i ERC, Junts i la CUP hi ha donat suport.

A l’altre extrem, PSC, Vox, Cs i PPC s’hi ha mostrat radicalment en contra de la mesura i han exigit que la retirada de l’escó decretada per la JEC s’apliqui immediatament.

Per la seva part, els comuns també han votat en contra, però considerant que el cas de Borràs “no es pot deslligar” de la naturalesa dels delictes pel que se l’ha condemnat i ha provocat l’actuació de la Junta.

La resolució de la JEC s’ha notificat formalment al Parlament a última hora del matí, tot i que dimecres al vespre ja es va saber la decisió que havia pres. Amb la resolució, la Junta ha deixat sense efecte la credencial de diputada de Borràs i ha expedit directament la del següent membre de la llista de Junts per Barcelona, que curiosament és el dirigent de Demòcrates Antoni Castellà.

(Visited 9 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari