Aprovada la llei per reduir la temporalitat a la Generalitat

La llei tira endavant amb els vots d'ERC, el PSC, Junts, ECP i Cs enmig del debat sobre el nyap de les oposicions

Intervenció de Pere Aragonès al Parlament

Foto: Parlament de Catalunya

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres el projecte de llei de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat, de foment de la promoció interna i d’agilització de la cobertura de llocs de treball amb persones funcionàries de carrera.

Els vots a favor d’ERC, el PSC, Junts, En Comú Podem i Cs han propiciat la llum verda a un text que va entrar a la cambra catalana com un decret llei i es va convalidar el passat 21 de desembre, però la tramitació del qual es va acordar com a projecte de llei per la via d’urgència. La CUP ha votat en contra i Vox i el PP s’han abstingut.

Finalment, la llei ha tirat endavant en un debat marcat pel reconeixement, per part del president Pere Aragonès, del desgavell a les oposicions d’estabilització d’interins, davant les crítiques de l’oposició, que han inclòs, en el cas de Junts, la petició de la dimissió de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà.

Les mesures urgents aprovades en aquesta llei pel Parlament pretenen resoldre el problema causat per l’alta taxa de temporalitat estructural en l’ocupació pública i s’emmarca en el desplegament de la llei 20/2021, de mesures urgents per reduir-la.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari