A judici el cas de les antenes de Badalona després que els acusats presentin les defenses

El llavors alcalde Xavier Garcia Albiol sosté que no va autoritzar la instal·lació dels repetidors

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol (ACN, Albert Segura)

El cas amb què s’investiga la instal·lació d’antenes de telefonia mòbil sense llicència a la comissaria de Turó d’en Caritg de Badalona és a un pas de judici. Els acusats, entre els quals el popular Xavier Garcia Albiol com a alcalde en el moment dels fets i altres regidors i ex alts càrrecs municipals, han presentat els escrits de defensa per refermar la seva innocència en uns fets que es remunten al 2012.

Albiol ressalta que la tramitació de llicències per instal·lar antenes era una qüestió “inabastable” per a ell tenint en compte el gruix de responsabilitats que assumia, i afirma que això depenia d’Urbanisme i de l’empresa pública Engestur. Assegura que mai va autoritzar cap treballador a instal·lar les antenes.

Amb la presentació dels escrits de defensa, el cas queda ara pendent que s’assenyali data per jutjar Albiol i la resta d’acusats per prevaricació urbanística i ambiental i omissió del deure de perseguir delictes.

Fa unes setmanes, la fiscalia va presentar el seu escrit d’acusació, amb el qual demana per a Albiol i dos càrrecs més una pena de dos anys i 10 mesos de presó, inhabilitació per a càrrec públic durant deu anys i una multa de 9.000 euros.

Per a Oriol Lladó -tinent d’alcalde d’Urbanisme després de les eleccions del 2019- i a un altre alt càrrec, el fiscal demana un any i mig de presó, inhabilitació durant deu anys i 8.100 euros de multa, mentre que a un tercer acusat li demana un any d’inhabilitació.

El ministeri públic també demana que les dues companyies telefòniques paguin prop de 17.500 euros a l’Ajuntament de Badalona per les taxes no pagades, i Vodafone, 8.300 euros més per l’electricitat consumida de la comissaria on es van instal·lar les antenes.

(Visited 3 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari